De warmste week

Ze is in Mechelen gestart en her en der worden initiatieven genomen voor een goed doel. Ook in Wachtebeke en Lochristi zijn er acties.

Het thema van De Warmste Week 2021 is ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’. Eén op 5 Vlamingen geeft aan niet zichzelf te kunnen zijn. Ze kunnen dat niet door hoe ze eruitzien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in het leven of omdat het mentaal of fysiek (even) wat minder gaat. Daarom koos De Warmste Week dit jaar voor één centraal thema.

Wachtebeke met Stef Bos

Van vrijdag 17 december 2021 tot en met donderdag 6 januari 2022 kan je in Wachtebeke genieten van een unieke kerststallentocht. Drie verschillende parcours nemen je, te voet of met de fiets, mee langs schilderachtige wegen, die opgefleurd werden met diverse kerststallen.

Eén van de 7 kerststallen langs het parcours, met name die aan de Blaarstraat, werd vervaardigd door patiënten van het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Onder de merknaam MAGIS3 maken zij in de ateliers van het behandelcentrum verschillende producten waarbij ze hun talenten kunnen inzetten. Deze zinvolle dagbesteding helpt hen opnieuw een plaats te vinden in de maatschappij.

Zanger Stef Bos, inwoner van Wachtebeke, steunt deze warme actie maar al te graag. Via een filmpje op sociale media riep hij iedereen al op om in die periode het mooie Wachtebeke aan te doen en op eigen tempo de kerststallen te bezoeken.

Het startschot voor deze winterwandelingen werd gisteren 17 december gegeven bij de bijzondere kerststal in de Blaarstraat in Wachtebeke

Met deze hartverwarmende actie willen de initiatiefnemers mensen tijdens de kerstperiode laten genieten van toevallige ontmoetingen of van de stilte.

Lochristi met 26 ondernemers

Tot donderdag 23 december is er een grote tombola ten voordele van de Warmste Week. Liefst 26 ondernemers steunen de actie. Hun plooikraam zal ook te zien zijn op de dinsdagmarkt.

KBC-verzekeringen Van Waes is hierbij initiatiefnemer en doet alvast mee.

Ze roepen dan ook op om in actie te komen voor de Warmste Week en 1 van hun vlammetjes te dragen, die bij hen te verkrijgen zijn. De opbrengst wordt verdeeld over alle projecten van het DWW Fonds.

Scroll naar boven