Meteoriet slaat zoveelste gat in Lootse bodem

Evarist Ganzelever
5 reactie(s)
Meteoriet slaat zoveelste gat in Lootse bodem

© Evarist

En dit op een paar stappen van de drukke dorpskom. Gelukkig vallen er geen slachtoffers te betreuren, op een zeurende openruimteliefhebber na.

Het betreft hier dan ook een bouwprojectmatig exemplaar dat verantwoordelijk is voor die grote kuil in de aarde. Het soort meteoriet dat met een frequentie van minimum drie á vier per jaar in de Lootse atmosfeer terechtkomt. Doorgaans wordt de inslag ruimschoots op voorhand aangekondigd, waardoor de locatie tijdig kan worden geëvacueerd, de oorspronkelijke bewoners een nieuw onderkomen vinden en de buren zich geen aap schrikken wanneer ze op een doordeweekse dag van hun werk thuiskomen.

Gele affiches zorgen er voor dat de bekendmaking dertig dagen op voorhand aan het brede publiek wordt voorgelegd, zodat zelfs een slak zich tijdig uit de voeten kan maken. En die put? Die zal zich trouwens vrij snel vullen eens op bodemkoers. Beton en baksteen zijn de feniks die de oude gedaante afleggen, waarbij de vraag: gaan we hoog of blijven we laag, niet meer aan de orde is.

Lochristi, de ‘urban fabric’ schiet de lucht in, maar staat met zijn voeten wel degelijk diep verankerd in de grond, wanneer ik me over de rand van dat meteorietgat buig.