Music on Sundays : “Voir un ami pleurer” – Jacques Brel

Anne
1 reactie(s)
Music on Sundays : “Voir un ami pleurer"

Woensdag 22 maart was het precies een jaar geleden dat ons land werd opgeschrikt door 2 vreselijke aanslagen. Tweeëndertig mensen kwamen om, er vielen meer dan 340 gewonden.

Die dag, net iets na 8 uur, zat ik in een vliegtuig, klaar om op te stijgen richting Brussel. Ineens een kort berichtje: “Niet schrikken wanneer je in Brussel toekomt, het is er een heksenketel”.
Het bleek nadien een understatement van jewelste en we zijn nooit opgestegen.
De luchthaven van Zaventem werd afgesloten en de terugreis werd een hele onderneming.  Maar dit was niets in vergelijking met het leed en verdriet van zoveel mensen.

Wat gebeurde, is verschrikkelijk en mogen we nooit vergeten. Ook vandaag nog blijft ons hart uitgaan naar alle slachtoffers. Maar laat ons, alle mooie blijken van liefde, hulp en vriendelijkheid levendig houden en gewoonweg wat meer warmte in de wereld brengen. Hier en nu …

Verschillende artiesten brachten na de aanslagen een muzikaal eerbetoon aan Brussel en de slachtoffers. Lara Fabian, zelf van Brusselse afkomst, vond bij haar optreden niet de juiste woorden. Ze bracht die avond een emotionele versie van “Voir un ami pleurer” van die andere Brusselaar,Jacques Brel. “Ik ben zeker dat de man die deze bijzondere woorden geschreven heeft, vanavond zelf ook heel triest zou geweest zijn … “.
We laten de meester zelf aan het woord.

 

 

Een fijne zondag!