Music on Sundays: LEGO - Everything is NOT awesome

Hadewijch
2 reactie(s)

Geen speelgoed is populairder en geliefder dan de blokjes van Lego. Het is simpelweg speelgoed dat je niet beu geraakt. Een volledig dorp bouwen en dan op reis gaan met de caravan naar een ander dorp, dat zich in de kamer van broer of zussen bevond. Zalige tijd, die kindertijd, geen zorgen, wel lego.

Die tijd is nu een beetje anders. En dat heeft niet alleen te maken met het volwassen zijn. Shell, de oliegigant, heeft een samenwerking met de Deense speelgoedfabrikant. Je herinnert je missschien de tankstations van Lego, voorzien van het Shell-logo. Ondanks het feit dat Lego er mooie waarden op na houdt, werken ze toch samen met een bedrijf dat op de noordpool boort naar olie en absoluut geen rekening houdt met plaatselijke biotopen.

Greenpeace wil deze samenwerking een halt toe roepen en organiseert een online-petitie, met als doel 1 000 000 mensen die tekenen tegen de samenwerking tussen Shell en Lego.

Het filmpje voor deze Music on Sundays moet de mensen hiertoe aanzetten en bewust maken van de vernietigingen die Shell aanricht op de noordpool.

De titel van het filmpje is 'Everything is NOT awesome'. Dit is een verwijzing naar de song 'Everything is awesome', de soundtrack van de Lego-film die vorig jaar gelanceerd werd. De soundtrack klinkt jong en vrolijk. Deze versie is dat uiteraard niet.

Wie meer wil weten over deze actie en eventueel de petitie wil tekenen kan surfen naar http://www.greenpeace.org/belgium/Global/belgium/nl/arctic/index.html