Music on Sundays: Summertime

Of we het warmste jaar ooit beleven, is nog even afwachten maar we zijn alvast op goede, hete weg. 2015 is tot nu toe het warmste jaar ooit.

Dat laat zich overal voelen en of die tendens kan gekeerd worden? Geen koffiedik. Neen, wellicht niet.

Klimaat is een zaak van iedereen en kan nooit partijpolitiek zijn. Algemeen belang en voorzorg zijn belangrijkst en veel te weinig. België is natuurlijk garnaal op wereldschaal en nog in stukjes gouw verdeeld. Bijna middeleeuwse stadstaatpolitiek.

Ik wil nog even de exuberante Fernand Huts, die 160 jaar Katoen Natie viert met 3 weekends Feest in Kallo, citeren: (Bron DM focus)

Als expat in Engeland

‘ … Heb je de hoeveelheid fijn stof en de luchtkwaliteit hier al eens gemeten? Ik woon in Kent, midden in het groen, waar het nog gezond en rustig is. ….”

Over het Deurganckdok en het nieuw te graven Saeftinghedok op Linkeroever:

“ …  Het fileleed is overal in Vlaanderen niet van de poes maar rond Antwerpen is de situatie toch nog een stuk dramatischer. Ik begrijp dan ook niet waar men het uithaalt om nog maar eens een nieuw dok te graven dat alleen maar zal resulteren in miljoenen containers extra op de Antwerpse Ring. .. Dit dok gaat gewoon in tegen het algemeen belang …”

Bart De Wever

“ … Het is niet omdat ik goed met Bart kan opschieten dat hij ook naar mij luistert. …”

Het was een stralende zomer terwijl ik mediagewijs overdonderd word door een tsunami over de vlucht uit Egypte en veel andere brandhaarden daar.

De luchtkwaliteit is er verbeterd stelden wetenschappers ondertussen vast.

Tijd meer dan ooit voor een brok onbezorgde zomerse nostalgie

Scroll naar boven