Belbos Curieus 2de editie

Curieus Lochristi zamelt op verschillende plaatsen oude gsm’s in en zo ruil je je oud mobieltje in voor een frisgroene boom.

Slechts 1 % van alle gsm’s wereldwijd wordt correct gerecycleerd. Nochtans zitten in die oude toestellen heel wat kostbare metalen die perfect te recycleren zijn (zilver, coltan, goud…). Daarom organiseert Curieus voor het tweede jaar op rij het BelBos. Nog tot februari 2015 gaan talloze Curieusvrijwilligers op pad om een arsenaal aan oude gsm’s op te halen. En de opbrengst? Die investeren we in een bos. Eén gsm voor één boom. Zeven frisgroene BelBossen zagen in 2013 het levenslicht. Voor deze tweede editie willen we uiteraard even goed, of zelfs beter doen.

Freddy Milo: “ Vorig jaar haalden we met onze actie 9386 oude gsm’s op, waarmee we 10 000 bomen konden planten (dat zijn 10 voetbalvelden). Zeven frisgroene BelBossen zagen in het najaar van 2013 het levenslicht (Oostende, Kortrijk, Ieper, Wachtebeke, Herent, Kasterlee, Dilsen-Stokkem). Voor deze tweede editie willen we uiteraard even goed, of zelfs beter doen. “

Ze werken voor deze tweede editie van het BelBos samen met o.a. Recupel, Sims, vzw Den Azalee. OVAM begeleidt hen doorheen het doolhof van de afvalwetgeving.

Data Inzamelacties afgedankte gsm’s door Curieus Lochristi

Zaterdag 22 november van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur Ingang van de Delhaize aan de Bosdreef. Ook op zondag van 9 tot 12 uur op deze plek.

Dinsdag 25 november van 9 tot 11.30 uur op de weekmarkt aan de ingang van jeugdhuis Lodejo.

Meer informatie: Curieus Lochristi – Freddy Milo – fr.milo@skynet.be

Zag u het BelBosfilmpje al? www.youtube.com/watch?v=poUw9pyWRak

Scroll naar boven