Chiro Reinaert Lochristi dit jaar met 261 kinderen

Bennie
1 reactie(s)
Chiro Reinaert Lochristi dit jaar met 261 kinderen

© Bennie Vanderpiete

Zondag 19 september werd in de Bosdreef de aftrap gegeven van het nieuwe chirojaar, met net iets minder leiding en kinderen dan in 2015. Toch blijft Chiro Lochristi een van de grootste Chiro-groepen van Vlaanderen. We gingen een kijkje nemen en spraken met Matthias Roelandt, één van de drie hoofdleiders.

Bij de tien grootste van Vlaanderen

Op 9, 10 en 11 september waren er al de Voskesfeesten, maar het eigenlijke chirojaar startte in Lochristi vorige zondag. Door omstandigheden kon Lochristinaar.com er toen niet bij zijn. Dat maakten we het voorbije weekend goed en gingen een kijkje nemen in de Bosdreef.

“Dit jaar moesten we afscheid nemen van 8 geweldige leiders. Eén iemand nam, na een pauze van een jaar, de draad terug. Daardoor dit jaar dus een “leiding ploeg” van 20 enthousiaste jongeren, 7 minder dan verleden jaar. Hierdoor zagen we ons ook genoodzaakt een ledenstop in te voeren” aldus Matthias.

Chiro Reinaert telt dit jaar uiteindelijk 261 kinderen, 17 minder dan in 2015. Onder hen 51 Reinaertjes (geboortejaren ‘09 en ‘10), 58 Speelclubbers (geboortejaren ’07 en ’08) en 49 Rakwi’s (geboortejaren ‘05 en ‘06).
Ook de Tito’s (geboortejaren ’03 en ’04) vormen een grote groep met 19 jongens en 31 meisjes. De Keti’s splitste men op in 2 groepen. Keti 1 (geboortejaar ’02) telt 19 kinderen en Keti 2 (geboortejaren ’00 en ’01) is net iets groter met 20 kinderen. De Aspis ten slotte (geboortejaar 1999) zijn met 14.

Samen 133 jongens en 128 meisjes, een mooi evenwicht.

Activiteiten 2016-2017

Het nieuwe werkingsjaar van Chiro Lochristi bevat ook terug alle traditionele activiteiten. Op 19 november is er de jaarlijkse taartenverkoop. Op de Kerstmarkt zullen dan weer pannenkoeken verkocht worden door onze jongeren. Voor de jaarlijkse Aspi-fuif “El Chico Fiesta” kan je op 18 februari 2017 terecht in de Lodejo. Het traditionele “Kip & frietfestijn”, is er dan op 18 en 19 maart, ook dit jaar terug in de installaties van EDUGO Lochristi.
Het werkingsjaar wordt dan besloten met een kamperiode van 16 tot 26 juli. De locatie is nog niet beslist maar noteer alvast dat de ouders op 21 juli, nationale feestdag, hartelijk uitgenodigd zijn voor de bezoekdag. De Reinaertjes nemen dit jaar deel aan het eerste deel van het kamp. Op de bezoekdag worden zij dan afgelost door de Speelclubbers.
Ook heel wat nieuwe activiteiten waar nog volop aan wordt gesleuteld. Maar we geven alvast mee dat de Keti’s op 31 oktober een heuse Halloweentocht organiseren. Meer informatie vind je op de Facebookpagina die hiervoor opgericht werd en op de affiche hieronder.

Sjorhout

Op het terrein van de Chiro ligt momenteel een hele hoop sjorhout. Uitermate geschikt om te verwerken tot brandhout. Kandidaten voor dit hout mogen zich steeds melden per mail bij chiroreinaertlochristi@gmail.com .
Een vrijwillige bijdrage in het spaarpotje van de Chiro en de hele stapel mag afgehaald worden.

Vernieuwde website en Facebook

Chiro Reinaert Lochristi kan je ook terugvinden op Facebook en op hun eigen website www.chirolochristi.be . Die website wordt binnenkort in een nieuw kleedje gestoken met een “webshop” en een online-inschrijvingsmodule voor de activiteiten. Met vragen kan je steeds terecht bij de leiding of per mail chiroreinaertlochristi@gmail.com .

Chiro Reinaert in één foto vatten is nauwelijks nog mogelijk. Daarom namen we niet enkel een reuzegroepsfoto, maar poseerden ook alle groepen apart voor onze lens. U vindt (klein)zoon of (klein)dochter zo makkelijk terug in onderstaande fotoreeks.

Veel (kijk)plezier.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete en Chiro Reinaert)