Crea+ levert zes nieuwe fotografes op

De jeugd- en cultuurdienst van Lochristi organiseerden de voorbije weken, in de lokalen van Orphanimo, een tweede Crea+ atelier fotografie. De opkomst lag jammer genoeg lager dan bij de eerste workshop, die goed anderhalf jaar geleden plaats vond. Toen was de cursus -met 15 deelnemers- volzet. Deze keer kwamen slechts 8 jongeren opdagen om de beginselen van de fotografie onder de knie te krijgen.

Twee van hen waren niet aan hun proefstuk toe en haakten daarom tijdens de cursus af.
Maar de zes overgebleven vrouwen kwamen vier weken lang luisteren naar de vakkundige uitleg van lesgeefsters Jasmien Mees en Nathalie Denis. Begrippen als scherptediepte, witbalans en Iso-waarde werden toegelicht. Vanaf nu dus geen foto’s meer op automatische stand, maar spelen met diafragma, sluitertijd en letten op het licht en de compositie.
Uiteraard diende de aangeleerde theorie ook omgezet in de praktijk en als “eindwerk” moest ieder een reportage van 5 foto’s indienen.

Lochristinaar ging even kijken, vroeg van iedere deelnemer de beste foto en plaatste deze in een fotoreeks. En opdat u zou weten, wie de foto nam, lieten we de zes fotografes ook nog eens poseren met hun toestel.
Nieuw fotografisch talent op Lootse bodem!

 

 

 

Scroll naar boven