Cruises zijn in en Belfleurken uit Lo is gastheer/vrouw

De haven van Gent verwacht dit jaar 300 binnenvaarcruises wat een absoluut record is. De Rigakaai verwelkomt ook internationale cruises die Gent op het programma hebben en ook Lochristi. We voeren niet mee maar zochten Amerikaanse toeristen op.

De cruises brengen ongeveer 20.000 passagiers tot in Gent en zijn omgeving. Zo brengen meer dan 1.000 Amerikanen een bezoek aan Belfleurken met de Gran Circle Cruise Line. Elf dagen Nederland en België met een optie van 3 extra-dagen. Dit is ‘The Grand Cercle’ voor 60+ en daarnaast heb je ‘Adventure Travel’.

‘Learn and Discover’ is de filosofie van deze cruisemaatschappij en zo staat optioneel een namiddag ‘Belgian Beers en Flowers’ op het programma. ’s Morgens wordt Gent bezocht met een gids die persoonlijke verhalen brengt van mensen.

In de namiddag brengen ze een bezoek aan Belfleurken in Lochristi en de niet winterharde azalea. Nadien staat nog een bezoek aan de brouwerij Gruut geprogrammeerd met degustatie.

Gent, Antwerpen, Brussel en optioneel ook Brugge staan op het reisprogramma.

Er kwamen die namiddag 94 Amerikanen op bezoek. Uit de korte gesprekken die we hadden, bleek dat ze uit alle regio’s en staten van de VS komen. Sommigen hadden vervlogen familiebanden in Europa.

Oudere kranige dames en heren met interesse voor de mensen achter bloemen hier. Uit de evaluatie die de cruisemaatschappij houdt, blijkt dat ze het appreciëren en wellicht komt ook zo de volgende jaren een vervolg aan de ontdekkingsreis in omgekeerde richting.

Ze meerden ’s nachts om 02.30 uur aan en die avond nog voeren ze alweer uit.

Meer informatie: www.belfleurken.bewww.gct.com/trips/river-cruises/europe/holland-and-belgium-in-springtime/2014www.gruut.be

Scroll naar boven