De “PINK LADY” is gevonden

Bennie
1 reactie(s)
Pink Lady Charlotte Goeman

© Bennie Vanderpiete

We hebben de “Pink Lady”, die we fotografeerden op de Tuindagen, gevonden! Twee gouden tips kregen we binnen en die leidden ons naar Charlotte Goeman. Geen onbekende in Lochristi. Lochristinaar.com ging ondertussen al langs bij Charlotte, regelde een ontmoeting met de graaf en uiteraard ook een kleine fotoshoot.

De gouden tips

Vorige maandag lanceerden we een oproep om onze Pink Lady te vinden. We hadden haar gefotografeerd tijdens de Tuindagen. Op het roze bankje - onder de rozenboog - dat de graaf opgesteld had in zijn tuintje met varens. Voor een achtergrond met allemaal rode hartjes. Daar kregen we haar dus voor de lens. Beeldig in haar roze kleedje, uitgedost met een roze parasol en zonnebril. Helemaal gekleed volgens het centrale thema “La Vie en Rose”. In alle drukte vergaten we haar naam te vragen. De foto kende heel wat bijval en werd opgepikt op de sociale media. Onder meer door de graaf maar bijvoorbeeld ook al door de fabrikant van het bankje.

We lanceerden daarom een oproep en een artikel. Twee dagen later kwamen, vrijwel gelijktijdig, twee gouden tips. Marte De Meester werkte ooit nog samen met onze Pink Lady en reageerde via Facebook. Kiara Vanzieleghem (12) herkende haar nicht en stuurde ons een mailtje. Een dagje later nog een tip van een klasgenote ooit, Fien Kraeye. Zoals beloofd neemt Lochristinaar.com met hen contact op en ze mogen een verrassing verwachten.

Charlotte Goeman is “The Pink Lady”

Maar onze “Pink Lady” is dus Charlotte Goeman (26), geboren en getogen in Lochristi. Ze liep school in de VBS St-Jozef en ging daarna naar het Sint-Janscollege in St-Amandsberg.
Haar hogere studies journalistiek stopte ze in het derde jaar en sinds 2014 werkt ze als styliste bij Scotch & Soda in Gent. Charlotte verwierf bekendheid in Lochristi toen ze in 2008 deelnam aan de verkiezing “Miss Wim” van radiozender Q-Music en het tot in de finale schopte. Het jaar daarna nam ze deel aan de verkiezing van de Aardbeienprinses.

Momenteel woont Charlotte met haar vriend nog bij haar ouders in de Hoekskensstraat, waar vader Eddy ook zijn bouwfirma Go-Construct heeft.

“ We zijn aan het kijken om volgend jaar alleen te gaan wonen” vertelt Charlotte. “In Gent natuurlijk, want dat is de stad van mijn hart. Uiteraard ben ik ook een verwoed Buffalo-fan en ging zelfs naar de Champions league wedstrijd in Valencia.
Toch zal ik de ouderlijke woning hier missen, want ik ben een heel grote dierenliefhebber. In de tuin lopen maar liefst 5 poezen en ook mijn konijn huppelt er rond. Verder heb ik nog een aantal egels, maar die zitten in bakken. Verleden week bracht ik nog een gewonde merel naar het vogelopvangcentrum in Merelbeke, maar ik vrees dat het beestje het niet gehaald heeft. Als onze woning in Gent het toelaat zou ik wel graag een hond in huis nemen.“

Op haar Instagram-profiel omschrijft Charlotte zichzelf als Fashion Addict/Wild at heart/Gamer.

“Ja, Fashion Addict spreekt voor zich met mijn werk. Wild at heart slaat op mijn ondernemingslust. Ik ga zeer veel op reis, wil veel ontdekken en uitproberen. En dat gamen? Ik heb net een spel achter de rug, en kan soms tot 10 uren aan één stuk gamen” licht Charlotte ons toe.

Sinds 12 jaar ga ik ook heel trouw naar F.A.C.T.S. (Nvdr: een beurs in België die door meer dan 25.000 science fiction-, strip-, fantasy- en anime liefhebbers bezocht wordt, dikwijls verkleed, en waar ze ook hun favoriete acteurs kunnen ontmoeten)

Zelf verkleed ik me dan niet maar vind de ontmoetingen met de acteurs wel altijd heel leuk. Zoals ook die keer toen Casper van Dien me optilde” (Nvdr: Casper van Dien is een Amerikaans acteur, bekend uit de films “Starship Troopers”).

Tuindagen “La Vie en Rose”

”Vroeger ging ik veel naar de Tuindagen. Maar nu was het - doordat ik altijd druk bezig ben - geleden van 2013. Toen ik deze keer het thema “La Vie en Rose” zag besloot ik in vol ornaat te gaan.
Ik had nog een roze cupcakejurk liggen die ik ooit droeg voor een fotoshoot door Filip Naudts. Samen met goudkleurige ballerina’s en een zonnebril was dit een gepaste outfit. Op de Tuindagen zag ik dan nog een stand met parasols en kocht me een leuk exemplaar in het roze met witte stipjes. En toen besloot ik op het bankje plaats te nemen voor een foto. De rest van het verhaal is gekend.”

Ontmoeting met graaf Renaud

We zochten Charlotte dus op en regelden een ontmoeting en fotoshoot met de graaf.
Die was uiteraard zeer verheugd en verraste Charlotte met levenslang gratis toegang tot de Tuindagen. Ze was ten slotte een beetje ambassadrice geweest van het thema “La Vie en Rose”.
De graaf was tijdens de fotoshoot zoals steeds erg charmant en galant, terwijl bij Charlotte duidelijk bleek dat ze al wel meer fotowerk gedaan had.

Volgend thema Tuindagen “Canada”

Maar ook met het thema van de volgende Tuindagen zit het wel snor.
“Toen we in oktober 2015 “Japan” als centrale thema hadden, vereerde de ambassadeur van Japan ons met een bezoek. Bij de delegatie was ook Dhr. Frédéric L. Agneessens, ereconsul van Canada voor Vlaanderen. Hij was toen erg enthousiast en vroeg dat we ook Canada eens zouden nemen als centrale thema. “

Een thema dat ook Charlotte en haar familie wel ligt. Want, haar overgrootvader (langs moeders zijde) was een “Native American”, een Canadese soldaat. Charlotte zal dan, samen met haar nichtjes Kiara en Tiany Vanzieleghem, in gepaste outfit naar de Tuindagen komen. En uiteraard spreken we dan af voor een fotoshoot.

Instagram

Wie de avonturen van Charlotte wil volgen, kan dit best via haar Instagram-profiel CharlotteGoeman.

Hieronder alvast nog een aantal foto’s van onze shoot.