Dekenijstraat krijgt nieuw politiegezicht

De politie gaat richting Dekenijstraat waar ooit – sinds 1899 – de Rijkswacht huisde. Het had heel veel voeten in de grond en gisteren werd alvast de eerste steen gelegd. Het complex zal verademing zijn voor de politiemensen die er 24/24 en 7/7 staat. Net als zoveel anderen.

Ongetwijfeld volgend jaar in de lente zullen hier de wijkwerking – recherche – team personeel en logistiek – leiding – interventie – verkeer en mobiliteit en de Ops hun intrek nemen.

Dekenijstraat krijgt nieuw politiegezicht

Ondertussen kijken ze van uit de containerburelen naar de vordering van elke dag en het vertrouwen dat ze hebben in deze aanpak.

Het dorpsgezicht (anno 1899) blijft. Het gebouw wordt opgetrokken volgens de nieuwste normen van eco – duurzaamheid en kost 4.7 miljoen euro.

Dekenijstraat krijgt nieuw politiegezicht

De gemeenteraad van Lochristi was bereid 700.000 euro op te hoesten om de grond van de politiezone te kopen.

Veiligheid heeft geen budget, al bespaart en snijdt NV-A Minister Jambon. Dit gebouw is al een hele tijd Must op lokaal vlak.

De Federale Politie heeft een capaciteit van – 22% en elke lokale zone moet bijdragen en keuzes maken onder terreurdreiging. Meer informatie www.pz5416.be

Eerder verschenen:

www.lochristinaar.com/nieuws/nieuw-gebouw-politie-voorgesteld

www.lochristinaar.com/nieuws/politiezone-investeert-flink

www.lochristinaar.com/blog/burgemeester-zelzate-over-dekenijstraat

www.lochristinaar.com/nieuws/rijkswachtkazerne-dekenijstraat-binnenkort-modern-politiegebouw

PZ 5416 Dekenijstraat krijgt nieuw politiegezicht

Dekenijstraat krijgt nieuw politiegezicht

 

Scroll naar boven