Nieuws

Jean Marie
0 reactie(s)
North Sea Port en de Run

De fusie tussen de havens van Gent en Terneuzen resulteerde in North Sea Port en dat gaf schitterende jaarcijfers. In april is weer een havenloop.

Jean Marie
1 reactie(s)
t Fazantenhof Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Van maandag 19 tot 24 februari kan je als 55-plusser deelnemen aan 25 activiteiten. Uitstappen, workshops, film, muziek en sport staan dan op de agenda van de Senior in actie week.

Jean Marie
0 reactie(s)
Handhavingcel met 15 gemeenten

Vijftien gemeenten rond Gent richten een handhavingcel op. Lochristi en Wachtebeke die tot het IDM-gebied behoren ook voor sluikstorten doen ook mee en dat stuit op onbegrip bij de intercommunale.

 

Jean Marie
0 reactie(s)
Uyttenhove gesloopt

© JMDB

Bijna 8 jaar na de eerste bouwaanvraag, die door Ruimte Vlaanderen geweigerd werd, wordt Uyttenhove afgebroken. Officieel wordt de start gegeven met kraan en sloopkogel op 14 februari maar nu al wordt de woning verpuind.

Jean Marie
0 reactie(s)
Diefstallen Lochristi

Hoe veilig is Lochristi als je de diefstallen-inbraakstatistieken bekijkt?

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Zuz in the Latem Gallery

© JMDB

Visueel kunstenaar Zuz, Katrijn Schatteman, stelt van 3 februari tot en met 18 maart 2018 tentoon in The Latem Gallery, samen met fotografen Marcin en Katarzyna Owczarek. Een gemeenschappelijk element in hun werk is het gebruik van dieren als dragers van een verhaal.

Jean Marie
0 reactie(s)
Huwelijksverjaardag

© JMDB

We geven u enkele jubilea en andere cijfers over Lochristi mee. We beginnen bij een mooie verjaardag maar geven ook bevolkingscijfers en erfenissen mee.

Bennie
2 reactie(s)
4de editie Lichtfestival Gent 2018

© Bennie Vanderpiete

Gisteren eindigde de 4de editie van het lichtfestival. Vijf dagen lang kon men genieten van een grote verscheidenheid aan lichtkunstwerken. Van grootse projecties tot intimistische installaties.Lochristinaar mengde zich 5 dagen onder de bezoekers en bracht (bijna) alle kunstwerken in beeld.
 

Bennie
0 reactie(s)
4de editie Lichtfestival Gent 2018

Woensdagavond ging de 4de editie van het Lichtfestival van start. Een traject van 6,6 km voert de bezoekers langs 36 lichtsculpturen, spectaculaire projecties en intimistische installaties. Lochristinaar is uw gids.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Trajectcontrole N449 Zaffelare

© Evarist

Ze staan er al, de palen die we nog dikwijls gaan vervloeken, maar waar we misschien ook ons leven aan te danken zullen hebben. 

Pagina's