Er is er een Jarig!

Evarist Ganzelever
2 reactie(s)
Lochristinaar 5 jaar

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: jullie favoriete blog viert vandaag zijn vijfde verjaardag! LOCHRISTINAAR, zoals jullie deze dagelijks op de schoot geserveerd krijgen, voer ooit onder een andere vlag en omdat in medialand enkel het nu-moment belangrijk is, fietsen we snel even doorheen onze historiek.

In de prehistorie was er het maandelijks huis-aan-huisblad BinnensteBuiten dat aan de wieg stond van LOCHRISTINAAR. Door omstandigheden, los van de redactie, verdween het in 2010. De redacteuren bleven echter niet op hun honger zitten, integendeel, daar was hun drive en creativiteit te groot voor.

Om aansluiting te vinden bij de tijdsgeest en de toekomst werd gekozen om al dit enthousiasme los te laten op een digitaal forum.

Onder de vleugels van het toenmalige Lochristi.com kon Lo’s4 bescheiden van start gaan als opvolger van BinnensteBuiten.

Een goede leerschool voor de 4 vaste medewerkers, zou later blijken. Het oprichten van een zelfstandig gerund digitaal forum werd een logisch vervolg.

LOCHRISTINAAR was geboren en werd binnen de kortste keren een populaire blog, eentje waarvan het moeilijk afkicken is!

Met columns, cultuurbijdragen, actualiteit, gastronomie, lifestyle en fotomateriaal om duimen en vingers bij af te likken kan je stellen dat je geen beter medium kan vinden om te genieten én up-to-date te blijven van het reilen en zeilen onder de Lootse kerktorens.

Wij bieden de lezers dan ook vrijblijvend een logeplaats aan!

Talrijke gastschrijvers kregen en krijgen hier de kans om hun ding met de wereld te delen. Nichenieuws wordt eveneens onder de loep genomen, temeer omdat dit grotendeels de polsslag van onze lokale leefgemeenschap reflecteert.

Pluralistisch als we zijn, publiceren we het politieke gebeuren neutraal.

De diverse partners, waarvan er een aantal ons al jaren steunt, zijn het deugddoende bewijs dat ze vertrouwen hebben in ons concept. Hun steun zorgt ervoor dat we op geregelde tijdstippen met acties het bestaan van LOCHRISTINAAR nog meer wereldkundig kunnen maken.

En dan zijn jullie er, de inmiddels vele lezers. Diegenen waarvoor we het tenslotte allemaal doen, dag na dag. Een beetje menselijkheid is ook ons uiteraard niet vreemd, daarom ervaren wij jullie duimen of reacties als schouderklopje, en dat doet goed.

LOCHRISTINAAR, DAAR WAAR ANDEREN OPHOUDEN

Bedankt collega’s en medewerkers.

Bedankt lezers.

Bedankt partners.

Bedankt allen die het goed met ons voorhebben.