Fietstochten en Vlinders

We stellen u twee zomerse fietstochten voor en een vlindervriendelijke wandeling in het Heidebos.

Vlinders in het Heidebos

Een week vóór het grote vlindertelweekend van Natuurpunt, kun je in het Heidebos wandelen om kennis te maken met enkele vlinders die er voorkomen. Bij goed weer (weinig wind en voldoende zon) zul je zeker meerdere soorten dagvlinders zien. De gids zal ook aandacht hebben voor de leefomgeving en de voorkeuren van enkele soorten. Waar zijn de vlinders wanneer we ze niet zien rondfladderen?

Afspraak om 14 uur parking 1, Keizershoek. Einde omstreeks 17 uur. Deelname is gratis.

Meer informatie: Marc Martens – 09 345 78 63 – marcmartens1953@hotmail.com

Fietszoektocht van Natuurpunt Moervaart-Zuidlede

Naar jaarlijkse gewoonte – voor de vijftiende maal – richt Natuurpunt Moervaart–Zuidlede een gezellige fietszoektocht in die individueel en op eigen ritme kan gereden worden op een moment dat dit het best past voor jong en minder jong, onder familie of vrienden en waar bovendien ook nog prachtige prijzen mee te winnen zijn. Je kunt op een plezante manier met het hele gezin op zoek gaan naar 20 antwoorden en 10 foto’s. Onder de leuze “Combineer zelf de factoren vrije tijd, mooi weer, zin om te fietsen, ontdekken van onbekende fietspaden, antwoorden zoeken….”

Je rijdt dit jaar langs de Moervaart, de Zuidlede en de Durme. Je fietst oa. door Provinciaal Domein Puyenbroeck, Wachtebeke, Lochristi, Doorslaar, Eksaarde, Daknam en ja zelfs door het centrum van Lokeren maar altijd langs fietsvriendelijke paden en amoureuze bruggetjes. De tocht is opgevat als een lus met een totale afstand van 35 km en je kunt bovendien op diverse plaatsen instappen.

Zo kom je telkens terug op jouw startpunt nadat je de ganse tocht gereden hebt. Het traject is zeer landelijk, rustgevend en steeds verrassend. Er is rekening gehouden met zoveel mogelijk autovrije wegen of gescheiden fietspaden.

Deze fietszoektocht loopt in de maanden juli, augustus en september en een formulier kost 5 euro. De prijsuitreiking is op 24 oktober in het WZC Sint-Vincentius in Zaffelare.

Meer informatie: vanackernorbert@gmail.bewww.heidebos.bewww.natuurpuntmoervaartzuidlede.be

Verkooppunten: Skoebidoe, Dorp 49 Zaffelare – Drankcentrale De Clercq, Dorp Oost 133 Lochristi – Norbert Van Acker, Persijzerstraat 23 Zaffelare – Geirregat Electro, Dorp West 128 Lochristi en bakkerij De Zwaluw, Rechtstraat 2 Zaffelare

Fietszoektocht Kapelleken

De jaarlijkse zoektocht gaat door van 1 juli tot 30 september 2014 en gaat over landelijke wegen waar het aangenaam is om ontspannen te fietsen. Deelnemen kost 3 euro.

De deelnemingsformulieren kunnen afgehaald worden bij: W. Tollenaere, Graslaan 7 – L. De Vos, Rozenlaan 9 – R. Welvaert, Smalle Heirweg 4a – Bakkerij De Meyer, Schoolstraat 14 – Decosan, Antwerpsesteenweg 31 – De Kring, Dekenijstraat 12- Print en co, Dorp West 21 allen te Lochristi. Meer informatie: Feestcomiteit Kapelleken – info@kapelleken.be

Scroll naar boven