Gemeentebelastingen

Over de Panamapapers gaan we het niet hebben. De belastingbrief viel net in vele bussen en er is nog even tijd om die klus te klaren. We vroegen ons alleen af hoe belastingparadijselijk Lochristi is? Neen, het paradijs ligt aan zee.

In Lochristi betaal je 6.9% gemeentebelastingen of aanvullende personenbelasting en voor de opcentiemen geldt een tarief van 1.000. Gent hanteert hetzelfde tarief en de buurtgemeenten zijn een fractie duurder.

In Lokeren, Moerbeke en Berlare bedraagt de aanvullende personenbelasting 7%, In Destelbergen 7.1 en in Zelzate 7.5%. Laarne is nog wat duurder met 7.8 en Wachtebeke is de duurste gemeente met 8.5%.

Wat de opcentiemen (onroerende voorheffing kadastraal inkomen) betreft betaal je in Lochristi het minst van al deze gemeenten. Alleen eigenaars genieten hiervan. De aanvullende personenbelasting geldt daarentegen voor iedereen.

De Vlaamse ‘belastingparadijzen’ liggen aan de kust met Knokke, Koksijde en De Panne die 0% innen. Nieuwpoort, De Haan en Middelkerke houden het op 5%, verder Blankenberge met 6.4, Oostende 6.5, Brugge 6.9 en de duurste kustgemeente is Bredene met 7%. De opcentiemen liggen hier altijd hoger.

Meer informatie: http://financien.belgium.be/sites/default/files/downloads/111-tarieven-gemeentebelasting-2016.pdf

 

Scroll naar boven