Gemeenteraad

De Raad komt weer samen vandaag zonder Septemberverklaring en zonder protest. Geen bruidsmeisjes noch aanhangwagens of besparende maatregelen. Het wordt een korte agenda van 9 punten. Op Vlaams niveau en ook Federaal is het nog afwachten wat Jan Modaal (ook de hardwerkende Vlaming genoemd) zal moeten ophoesten.

Hydronautstudie

De rioleringswerken langs de Rivierstraat en verder Magret- en Rietveldstraat vereisen een ‘hydronautstudie’ dit in samenwerking met Aquafin. Het gaat om de opmaak van een hydraulisch rioleringssysteem en dat kost 20.000 euro. Het kadert in het RioAct-takenpakket.

Imewo

Op het kruispunt van de Sint-Baafsdreef en de Stationsstraat komt er ook een prefabcabine van Imewo – waar u liever niet over hobbelt – en de Raad wordt gevraagd dit stukje openbaar domein (12.85 m²) over te dragen. .

Sportraad

“ Op 26 mei 2003 stelde de gemeenteraad het organiek reglement voor de gemeentelijke adviesraden voor cultuurbeleid (cultuurraad, sportraad, jeugdraad, seniorenraad) vast. BLOSO liet onlangs echter weten dat voornoemd gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2003 niet voldoende is en dat de sportraad opnieuw als adviesraad dient bevestigd te worden. Hiervoor dient de gemeenteraad kennis te nemen van de statuten en de (nieuwe) samenstelling van de sportraad of deze goed te keuren.”

Kunstgrasveld

Verder nog een aantal al dan niet sportieve beslissingen met een aanpassing van het retributiereglement betreffende het kunstgrasvoetbalveld in Persijzer.

“ De provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen merkte op dat voor de invordering van het niet-betwiste gedeelte van de retributie ook toepassing kan gemaakt worden van het dwangbevel, zoals geregeld in artikel 94 van het gemeentedecreet. Daarom wordt voorgesteld het reglement in die zin aan te passen.”

Geheim

In de geheime zitting worden twee bevorderingen binnen het brandweerkorps besproken en dan ook – na goedkeuring – twee nieuwe vacatures opengesteld.

Deze agenda wordt ongetwijfeld goedgekeurd met + 16/27.

Scroll naar boven