Gemeenteraad op 24 oktober

De gemeenteraad komt samen voor een mini-mini-agenda.

Hulpverleningszone Centrum – gemeentelijke dotatie 2017

brandweerkazerne Lochristi

De brandweerzone wordt gefinancierd onder meer door de dotaties van de gemeenten en vraagt om voor Lochristi volgende bedragen goed te keuren voor volgend jaar: dotatie exploitatie 605.882,95 euro – investeringen 55.555,07 euro.

Wijziging gebruikersreglement voor de gemeentelijke podiumwagen

Op 30 mei 2016 stelde de gemeenteraad het reglement voor het gebruik van de gemeentelijke podiumwagen vast. Volgende aanvullingen worden voorgesteld:

1. De podiumwagen wordt enkel gebruikt voor concerten (live of DJ), (toneel)voorstellingen en speeches (geen publiek)

2. De organisator is ook voor de extra dagen (voor en na het evenement) verantwoordelijk voor het correct gebruik van de podiumwagen.

3. De organisator verbindt zich ertoe als een goede huisvader toe te zien op het gebruik van de podiumwagen ook als deze vroeger werd geplaatst of langer blijft staan dan nodig. De organisator neemt zelf de nodige maatregelen zodat de podiumwagen niet gebruikt kan worden door spelende kinderen of voor andere doeleinden dan in het gebruikersreglement beschreven.

Contant te betalen belasting op de aanvraag van administratieve stukken

Met ingang van 1 januari 2017 wordt het tarief geïndexeerd van een aantal vergoedingen ten laste van de gemeenten voor de uitreiking van de elektronische identiteitskaarten, de elektronische identiteitsdocumenten voor Belgische kinderen – 12 jaar en de kaarten en verblijfsdocumenten, afgeleverd aan vreemde onderdanen. Er zijn ook enkele prijsdalingen.

Daarom wordt voorgesteld om vanaf 1 januari 2017 volgende bedragen te wijzigen:

– 16 euro voor elektronische identiteitskaarten voor Belgen en kaarten en verblijfsdocumenten uitgereikt aan vreemde onderdanen

– 100 euro voor spoedprocedure van voornoemde kaarten met levering in de gemeente (en 79 euro met ingang van 1 juli 2017)

– 188 euro voor extreme spoedprocedure van voornoemde kaarten met levering in de gemeente (en 120 euro met ingang van 1 juli 2017)

– 110 euro voor extreme spoedprocedure van voornoemde kaarten met gecentraliseerde levering (en 90 euro met ingang van 1 juli 2017)

– 52 euro voor de dringende en zeer dringende aanvraag kids-ID (gelijktijdige aanvraag vanaf 2e kind in eenzelfde gezin).

Toekenning van de titel van ereburger aan Jonas Van de Steene

Jonas Van de Steene behaalde op de recente Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de bronzen medaille in de aflossingswedstrijd handbike.

Dit punt wordt behandeld in de geheime zitting.

 

Scroll naar boven