Gemeenteraad op 27 oktober

De gemeenteraad komt samen voor de behandeling van 12 punten in openbare zitting en 2 punten in geheime zitting. De tijdelijke vervangingen en aanstellingen en de rechtszaak rond het skatepark zijn belangrijke items.

Vervangingen aanstellingen GR

Hilde Baele, Voorzitter van de gemeenteraad is ziek en blijft afwezig tot eind januari 2015. Ze vraagt om als gemeenteraadslid en als voorzitter te worden vervangen. Jens Van Lierde is de vierde opvolger en zal haar plaats tijdelijk innemen. Hij zou later Lochristi verlaten. Frederik Vandenberghe wordt normaliter de nieuwe voorzitter van de raad.

Open VLD kan de komende 4 jaren geconfronteerd worden met opvolgingsproblemen. Steve Van Der Vennet is 5de opvolger maar zetelt al in de OCMW-raad. Youri Aelterman en Charlotte De Schepper kunnen wegens familiebanden niet zetelen in de gemeenteraad. Dan is het aan Joke Verhegghe (8ste opvolger) en Marleen Paelinck als 9de maar zij zetelt al in de OCMW-raad. Nathalie Rousseau (10) is ondertussen al verhuisd.

Wellicht zal men in de toekomst met dubbelmandaten moeten werken?

Werken

De aansluiting van de Doornzelestraat en de Lindestraat is nu aangelegd in kasseien en wordt heraangelegd. Kostprijs 34.020 euro.

IDM

Op 19 november is eren een buitengewone algemene vergadering van IDM. De vertegenwoordigers werden eerder aangeduid, nu moet alleen de agenda worden goedgekeurd.

Bib

Het dienstreglement van de bibliotheek wordt gewijzigd. Men zou graag de elektronische IK invoeren als lezerspas, een betalende koffiehoek inrichten en ook de openingsuren wijzigen.

Brandweer

Op vraag van de korpsleiding brandweer Gent, die belast is met de voorbereidingen van de zonevorming per 1-1-2015, wordt voorgesteld om een betrekking van beroepsluitenant vacant te verklaren bij wijze van korpsoverschrijdende bevordering. De later benoemde kandidaat dient dan geen opleiding meer te volgen en ook geen proefperiode te doorlopen.

Skatepark (geheime zitting)

Op 9/11/2010 werd een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de aanleg van oa het skatepark in de Koning Boudewijnlaan. Reeds geruime tijd zijn er klachten waarbij eerst de Vrederechter van Zelzate tussenkwam en de zaak nu ingeleid werd voor de Rechtbank van Eerste Aanleg te Gent.

“ De raad wordt gevraagd om principieel akkoord te gaan om op vraag van de rechtbank (na plaatsbezoek) te bevestigen dat de gemeente principieel en onder voorbehoud van alle rechten en zonder enige nadelige erkentenis, bereid is om de oplossing zoals voorgesteld door de PCM uit te voeren indien de rechtbank dit noodzakelijk acht en indien juridisch en technisch afdoende duidelijk is dat de voorgestelde geluidswand – als dan niet in combinatie met andere technische en financieel redelijke maatregelen – een afdoende oplossing uitmaakt, dewelke de exploitatie van het skatepark op die locatie als gemeenschapsvoorziening toelaat.”

In 2011 besliste men een kleinere versie te bouwen van de voorgestelde geluidsmuur maar die is er niet gekomen.

Het skatepark werd destijds ook opgenomen in de GAS-reglementering maar blijft voor allerlei overlast zorgen en werd toen ook omwille van dezelfde problematiek weggehaald in de Bosdreef. http://www.lochristinaar.com/blog/gemeenteraad-maandag-2-mei

De zaak wordt verder gezet op 10 november 2014 te Gent.

Scroll naar boven