Gemeenteraad op 30 maart

Jean Marie
0 reactie(s)
gemeentehuis lochristi

© Bennie Vanderpiete

Op 30 maart komt de gemeenteraad weer samen voor de behandeling van 20 agendapunten. We lichtten er enkele belangrijkere uit.

Convenant of Mayors

De gemeente ondertekent het Convenant of Mayors. Vanuit Europa wordt gevraagd om de CO2-uitstoot tussen nu en 2020 met 20% te verminderen door de energie-efficiëntie met 20% te verhogen en het aandeel van duurzame energiebronnen in de totale energiemix tot 20% te verhogen. Een van de prioriteiten van het Europees Actieplan voor Energie Efficiëntie is de oprichting van een ‘Convenant of Mayors’. De gemeenten kunnen hierin ook een rol spelen door dit convenant te ondertekenen.

De milieuadviesraad werd hieromtrent niet ingelicht noch om advies gevraagd.

Fotovoltaïsche panelen ’t Veerleveld

Het gaat om een projectcontract met Eandis die een besparing kan opleveren op de elektriciteitskosten betekenen. Deze werken zijn ook in overeenstemming met de doelstelling binnen het Convenant of Mayors. Voor lokale besturen. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 104.331,47 euro - excl. btw.

Uitbreiding sporthal ’t Veerleveld. Goedkeuring opdrachtdocumenten

Op 1 juli 2013 keurde de raad het masterplan en het lastenboek voor de aanstelling van een ontwerper goed voor de uitbreiding van de sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 1.475.498,99 euro - excl. btw. In deze raming is de kostprijs voor enkele facultatieve posten (de omgevingswerken en enkele posten van de binnenafwerking), geraamd op 244.360,68 euro - excl. btw inbegrepen.

Werken in het gemeentehuis

De stookinstallatie wordt aangepast en ook de goot lekt. Kostprijs +- 39.000 euro

Inrichten site Pachtgoed

In het kader van de uitbreiding van de sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare is het volgens het college aangewezen de lokalen van JNM te verhuizen van de achterkant van de sporthal naar de site Pachtgoed waar momenteel ook de containerlokalen staan van de chiro Zaffelare. Om de containerlokalen permanent te vergunnen is het noodzakelijk deze te bekleden met hout en deze worden geraamd op 32.850 euro – excl. btw.

Oud schoolgebouw Verleydonckstraat

Op 2 september 2013 nam de raad de principebeslissing en keurde hij de opdrachtdocumenten goed voor de renovatie van het oud schoolgebouw in de Verleydonckstraat. Het sanitaire blok achteraan en de 2 klaslokalen gelegen in de vroegere turnzaal werden niet opgenomen in dit renovatiedossier. Ook het sanitair moet worden opgeknapt. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 29.350,00 euro - excl. btw.

Grondinnemingen voor de wegen- en rioleringswerken in de Persijzerstraat - Leemstraat.

De kostprijs voor de grondinnemingen, incl. erelonen, attesten, vergoedingen, .. wordt geraamd op 60.000 euro.

Gratis grondafstand verkaveling Ganzenhof (J. Troch)

Op 28 oktober 1998 werd aan de familie Troch e.a. een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het verkavelen van gronden langs Ganzenhof. De akte voor de gratis grondafstand werd opgemaakt door notaris Van Damme.

Gratis grondafstand verkaveling Vaarlaars – fase 4 (De Clercq

Op 15 oktober 1996 werd aan de nv Verka De Clercq een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het verkavelen van gronden in Vaarlaars. Aan de raad wordt gevraagd de akte goed te keuren.

Gratis grondafstand verkaveling Hendrikslaar (Taelima nv)

Op 27 maart 2001 werd aan de nv Taelima een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het verkavelen van gronden in de Koning Albertlaan. Aan de raad wordt gevraagd de akte goed te keuren.

Straatnamen in nieuwe verkavelingen

Principebeslissing voor de nieuwe weg in de verkaveling Verka De Clercq in de Nieuwstraat waarbij de gemeentelijke cultuurraad voorstelt voor om de benaming Dennenhof toe te kennen.