Gemeenteraad op 30 november 2015

Wellicht de voorlaatste keer anno 2015 komt de gemeenteraad samen voor de bespreking en goedkeuring van 24 agendapunten. Een overzichtje.

Verkeersremmers

Verkeersremmende elementen worden aangelegd op het kruispunt Rechtstraat – Kapiteinstraat – Lindestraat en Gelei. Om de verkeersveiligheid te verhogen wordt het snelheidsregime aangepast naar 50 km per uur en wordt de fietser uit de voorrang genomen door deze te laten oversteken op ongeveer 10 meter in de Kapiteinstraat. Kostprijs 5.665,60 euro.

Sirene civiele bescherming

Omwille van de verbouwingswerken aan jeugdhuis Lodejo moet de sirene verplaatst worden. Na overleg komt deze nu op het dak van het archief van het gemeentehuis. FOD Binnenlandse Zaken draagt de kosten.

Brandweerkazerne

De verwarmingsketel wordt vervangen en dat zal 13.584,34 euro kosten.

Terrassen

Na een proefperiode en een bevraging, slechts enkele opmerkingen-bezwaren en met de goedkeuring van AWV blijven ze normaliter jaar in jaar uit staan.

Voor een aantal van de punten werd het advies gevraagd aan de lokale milieuadviesraad. Op 10 november waren echter te weinig stemgerechtigde leden aanwezig om een geldend advies uit te brengen. Zwaluwnesten, individuele waterzuivering en groendaken worden zonder dit advies behandeld.

Verder heel veel agendapunten over intercommunales zoals Veneco, IMVW, IDM, Finiwo, Imewo, TMVW en de verschillende kerkfabrieken.

 

Scroll naar boven