Goede doelen, mooie diverse engagementen

Jean Marie
0 reactie(s)
Goede doelen Lo Plage Koester en IDM

© JMDB

Vrijdag 20 november schonk Lo Plage een groot deel van de opbrengst aan het OCMW en ook IDM, de Marnixring en Koester Lochristi waren gul.

Lo Plage

In het weekend van 1 en 2 augustus 2015 vond Lo Plage plaats. Dit sportief evenement had als nobel doel aan fondsenwerving te doen om kinderen die het in onze gemeente wat moeilijker hebben extra te ondersteunen. Het OCMW nam zelf ook met een ploeg deel aan dit gebeuren.

Na een kort welkom van OCMW-secretaris Marianne Morant nam Freddy De Wilde, voorzitter van Lo Plage het woord:

“ Als voorzitter van vzw Lo Plage ben ik blij jullie allemaal van harte welkom te mogen heten. We leven momenteel in een zeer turbulente en onrustwekkende wereld en we weten niet goed welke kant het zal opgaan. De situatie in Parijs is nog maar heel recent achter de rug en kende uitlopers op heel wat domeinen.

De situatie was zo complex en kwam zo uitvoerig aan bod dat het precies leek alsof de vluchtelingenproblematiek ineens was opgelost. Niets is echter minder waar. Onze Westerse wereld staat onder druk en het komt er vooral op aan om elkaar positief te ondersteunen.

Het is dan ook in deze optiek dat we hier vanavond samen zijn om als ultieme uitloper van onze editie van 2015 een groot deel van onze winst af te staan aan het OCMW.”

Katrien Welvaert overhandigde een cheque van 1.500 euro aan het OCMW-bestuur dat deze mooie som zal gebruiken in haar lokale strijd tegen kinderarmoede. Individuele wensen en noden, betaling van een sportkamp, logopedie en Sinterklaas zijn enkele van de mogelijkheden.

Vrijdag was het ook Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Het kon dan ook niet beter getimed zijn.

Volgend jaar is Lo Plage aan zijn eerste jubileumeditie toe en alles gaat door op 6 en 7 augustus 2016.

Lochristinaar bracht reeds uitgebreid verslag uit over Lo-Plage: www.lochristinaar.com/nieuws/lo-plage-4de-editie-op-1-en-2-augustus en www.lochristinaar.com/nieuws/top-editie-van-lo-plage-met-vrob-nostalgie

IDM schenkt opbrengst aan het Kinderkankerfonds

Ook dit jaar kon je je taxussnoeisel naar het recyclagepark brengen naar aanleiding van de actie ‘Vergroot de Hoop’ – www.vergrootdehoop.be en dat was al de achtste keer.

Het snoeisel kan worden verwerkt tot het kankerbestrijdende middel taxol.

Marnixring

Naar aanleiding van het 30–jarig bestaan kwamen ze op 12 november samen in De Lozen Boer. De Welzijnsschakel en De Sperwer mochten mee aanschuiven voor een cheque van 3.500 euro. Amarant+ en Inge Smedts droegen hier hun steentje bij.

Koester

Gisteren mocht Koester in de raadzaal optreden met Prof. Dr.Yves Benoit. Het begon in 1985 als fonds en dat is ondertussen 30 jaar geleden. In 1991 werd de vzw Koester geboren en in al die tijd werden 1.700 kinderen behandeld.

' Stilstaan toch bij 350 jongens en meisjes die na palliatie overleden zijn.', besloot de strafste Gentenaar.

Deze specifieke zorg en opvang met afscheid, is er nu ook in het UZ Brussel en het UZ Antwerpen. Voor de werking is 150.000 euro nodig naast de ondersteuning van officiële zijde. Koester Lochristi - met schepen Janine Stadeus - droegen ook dit jaar flink bij. Tijdens het werkjaar 2015 werd 32.510,41 euro ingezameld. Dat is alweer grandioos en daar kwam heel veel engagement bij kijken.

Koester Lochristi

Lo For Life en het Glazen Huis met Benjamin Bundervoet: 8.230 euro – Lo Walkers met Tom De Grauwe, die al 5x deelnam aan de Dodentocht van Bornem of die helse 100 km en ook volgend jaar die ‘wandeling’ maakt: 1.350 euro.

De Rami Bridge met Elise Neyt: 500 euro – Koester op de Kerstmarkt: 1.102 euro  - Familie Van Hoecke- Braeckman met hun solidair Oudejaarsfeest: 1.410 euro – Tom Mestach met zijn deelname aan de marathon van Brussel op 3 oktober: 3.151 euro – ’t Koffieboontje uit Oostakker met heel wat eurocenten: 300 euro – de unieke busuitstap bij de huwelijksverjaardag  van Willy en Marie Louise: 500 euro – Vera De Vreese en de opendeur van Lorenti in september: 500 euro.

Verder de Experten van de Pompenkring met 1.000 euro en Bakkerij De Meyer uit de Schoolstraat die alle gasten op het eetfestijn dat toetje van een rijstttaartje aanbood. Het waren er 632!

Koester kon met de werkgroep 13.958.66 euro schenken dankzij het Eetfestijn en giften. Het festijn volgend jaar wordt nog afgewogen. Uyttenhove en de Floraliën hier eind augustus zijn volgende uitdagingen.

Koester Lochristi