Haven Gent Nieuws

De haven blijft economisch erg belangrijk en af en toe steken we ons licht op om te zien hoe het er aan toegaat.

DSV Solutions breidt uit

In juni 2013 huurde DSV Solutions een nieuwbouw logistiek platform van 23.400 m² en nu gaat de eigenaar de opslagplaats met 21.000 m² uitbreiden. Alles moet afgewerkt zijn in de tweede helft van 2016.

840 aanwervingen bij bedrijven

Dit is het voornemen van heel wat bedrijven in de haven. Mensen met ervaring maar ook schoolverlaters zullen er een job kunnen vinden. Dat blijkt uit de recente arbeidsmarktenquête van Voka-VeGHO Oost-Vlaanderen bij zijn leden in het havengebied. Productie- en procesoperatoren, heftruckchauffeurs, ingenieurs, magazijnmedewerkers, commercieel bedienden en kraanbestuurders zullen gegeerd zijn net als onderhoudsmecaniciens en elektriciens. De extra aanwervingen zijn een gevolg van de groei van bedrijfsactiviteiten en de uitstroom door pensionering. Ook de nieuwe sluis (2021) kan de toekomst van de haven gunstig beïnvloeden.
Ondertussen hebben veel bedrijven al geïnvesteerd en ook de Vlaamse overheid heeft de ringweg R4 onder handen genomen. Het hevenbedrijf bouwt of investeert in dokken, kaaien, interne havenwegen en de herlokalisatie van sommige nieuwe en bestaande bedrijven.

Knooppunt Schansakker Oostakker R4 is afgewerkt

Er werd anderhalf jaar gewerkt aan dit op- en afrittencomplex. Twee nieuwe bruggen werden gebouwd over de R4 om de ontsluiting te verzekeren van de industriezone Oostakker ter hoogte van Volvo Trucks. In dit project is ook veel aandacht besteed aan geluidswerende maatregelen. Om het sluipverkeer in de woonstraten rond de ringweg te beperken, gaat de afrit Oostakker-Centrum richting Groenstraat ook dicht.

Op maandag 12 oktober start men met de werken voor het nieuw knooppunt R4 oost ter hoogte van de Langerbruggestraat en Volvo Car. Ook daar worden bruggen gebouwd. De werken zullen ongeveer 2 jaar duren.

Knooppunt R4 Oost Vovo Car Gent

Dag van de Architectuur

Het bezoekerscentrum van de haven opendeurt op de Dag van de Architectuur nu zondag 11 oktober 2015. Inschrijven verplicht via www.dagvandearchitectuur.be/2015/website/programma/Oost-vlaanderen/bezoekerscentrum-voor-de-haven-van-gent   
 

Scroll naar boven