Lodejofeesten: Bazinga Ballenbadfuif was schot in de roos!

De Lodejofeesten, elk jaar opnieuw het hoogtepunt van de lokale jeugdhuiswerking, zitten er weer op. En deze vijfenveertigste editie mag gerust succesvol genoemd worden. Voor het eerst gespreid over twee weekends. Een nieuw concept en een goede groep vrijwilligers zorgden voor een nieuw elan. Een trend die hopelijk voortgezet wordt.

Lodejofeesten 2016

Quiz op zaterdag 23 april

Dit jaar dus Lodejofeesten gespreid over twee weekends. Op zaterdag 23 april begon men er aan met een quiz. Twintig teams bekampten elkaar in zes thematische ronden: entertainment, showbizz, geschiedenis, femina, finale ronde en muziek. Er waren ook 6 tussenrondes waar de deelnemers foto's moesten herkennen. Uiteindelijk trok: “Team niet JP” het laken naar zich toe en ging met de overwinning lopen. Figuurlijk, want (vrijwel) iedereen bleef na de quiz voor de gezellige nineties-afterparty met streekbieren.

Lodejofeesten 2016

“Bazinga Ballenbadfuif

Het tweede weekend opende met een schot in de roos. Zo’n 300 jongeren kwamen vrijdagavond, bij de start van het tweede feestweekend, opdagen voor de “Bazinga Ballenbadfuif”. Het lage gedeelte van de Lodejo was voorzien van een centrale zuil met licht en verder over de hele oppervlakte gevuld met maar liefst 50.000 ballen. “Een goed idee aangebracht door de vrijwilligers” zei Kenneth ons nadien. Inderdaad een goed en succesvol idee, wat voor een opkomst zorgde die maar liefst zes keer hoger was dan verleden jaar. ”Uiteraard sneuvelden er een aantal ballen, maar toch was er geen probleem om de waarborg terug te krijgen van de verhuurder. Een prima idee dat we dus volgend jaar vermoedelijk behouden” aldus Kenneth.

Lodejofeesten 2016

Comedy Night

Zaterdagavond, ondertussen al voor de vijfde keer, Comedy Night op de Lodejofeesten. Dit jaar twee comedians met West-Vlaamse roots: Dries Heyneman (die u ongetwijfeld aan het werk zag als Kurt in Bevergem) en Gunter Lamoot. Kamal – uit Antwerpen en gekend van “De slimste mens”- leidde de twee in. Zo’n 140 toeschouwers en ook dit jaar hadden de afwezigen ongelijk.

Lodejofeesten 2016

De voorstelling van Dries Heyneman vertoonde hier en daar nog een dood momentje en had niet helemaal dezelfde “drive” als de optredens van Kamal en Günther Lamoot. Die laatste kreeg dan weer het publiek op zijn hand met zijn cabaretstijl die sterk steunt op de choquerende waarde van zijn grappen. Taboeonderwerpen als uitwerpselen en seksualiteit vormden een rode draad door zijn voorstelling. Toch weer een hele amusante avond met hopelijk een vervolg in 2017.

Lodejofeesten 2016

Levende Kicker

Zondag dan het slot van deze 45ste editie van de Lodejofeesten met een “levende kicker”. Het verlaagde gedeelte van het jeugdhuis was volledig gevuld met een reuzengrote opblaasbare “tafelvoetbal”. Ieder ploeg bracht 5 spelers in de arena. Die konden, doordat ze zich dienden vast te houden aan spanriemen, enkel zijdelings bewegen. Net zoals bij een tafelvoetbal dus.
Ook Keti’s, Tito’s en Aspi’s van de Chiro Reinaert Lochristi waren afgezakt naar het jeugdhuis. En terwijl er 10 teams streden voor de overwinning, genoten vrienden sympathisanten op het terras van de eerste zonnestralen van deze meimaand. Het waren de oud-leden met het zaalvoetbalploegje – ZVC Lodejo – die het tornooi uiteindelijk wonnen.

Lodejofeesten 2016

Positieve bilans

“ We zijn echt wel tevreden over deze 45ste editie van de Lodejofeesten” aldus Kenneth van de Lodejo. Het idee voor een ballenbadfuif kwam van onze vrijwilligers. Ook de live kicker is een succes. Het nieuwe concept slaat duidelijk aan en dat zien we ook in de opkomst. Heel wat elementen zullen dus ook volgend jaar behouden blijven.”

“ Het leuke is ook dat we met de verschillende activiteiten telkens een ander publiek bereiken” voegt Ulrike Vermaercke er aan toe. “Op de fuif zien we vooral de jongeren, voor de comedy komt er al een iets ouder publiek opdagen en op zondag hebben we dan de open activiteit waar ook de (jeugd)verenigingen op afkomen. Het zijn goede Lodejofeesten geweest, mede dankzij een heel goed team.”

Keep up the good work!
Hieronder nog een fotoreeks met beelden van de verschillende activiteiten.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete en Jolien-Lodejo)

 

Scroll naar boven