LoKort

In deze LoKort de actie van het Rode Kruis, het BelBos, met Belgerinkel, Oxfam en Bijenactiviteiten

Rode Kruis organiseert jaarlijkse stickeractie ten voordele van plaatselijke hulpacties

Van 23 april tot en met 7 mei organiseert Rode Kruis Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Lochristi zullen gedurende 14 dagen post vatten aan kruispunten en grootwarenhuizen om stickers te verkopen.De opbrengst van de actie gaat – zoals elk jaar – naar de lokale werking. Daar waar je de sticker koopt, komt ook het geld terecht. Hier zal de opbrengst vooral besteed worden aan de lokale werking. Daarnaast is er ook geld nodig voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers. Wickie de Viking siert de sticker. Het Rode Kruis telt over heel Vlaanderen bijna 14.000 vrijwilligers en 250 afdelingen.

Bijen

Bijen activiteiten Lochristi

– Op donderdag 30 april van 13.30 tot 16 uur is er een georganiseerde stadswandeling waarvoor u vooraf moet inschrijven en 7 euro betaalt. Bijen gedijen goed in de steden, beter misschien dan op het platteland. Een gids van Natuurpunt neemt je mee van vertrekpunt Gent Dampoort. Informatie en inschrijvingen 09 356 60 73 – bibliotheek@lochristi.be.

– Op donderdag 7 mei kan je genieten van de (openlucht)film ‘More than honey’ waarbij regisseur Markus Imhoof je mee neemt op een fascinerende reis naar de bijenwereld. Onder de deelnemers worden 10 kleine bijenhotels verloot. De activiteit si gratis en gaat door in de bib om 20.45 uur. Inschrijven via bovenstaande gegevens.

Oxfam Lochristi heeft eigen website

Zet volgende website bij je favorieten! http://www.bloggen.be/wereldwinkellochristi – De wereldwinkel bevindt zich bij Jeugdhuis Lodejo.

Tweede editie BelBos in de Provincie Oost-Vlaanderen is succes

De tweede editie van Belbos zit er op. Curieus Oost-Vlaanderen zamelden 2.363 gsm’s in. Deze opbrengst geven ze terug aan de burgers door te investeren in een bos. Eén gsm voor één boom! Zo kunnen ze vijf BelBossen planten, een bos in elke Vlaamse provincie. Curieus Oost-Vlaanderen krijgt zo de kans om het Gentbos in Merelbeke uit te breiden met een BelBos. 2.363 frisgroene bomen zien daar in november 2015 het levenslicht!

Met Belgerinkel naar de Winkel

Belgerinkel lochristi

Van 25 april tot 30 mei nemen bepaalde handelaars deel aan deze actie. Meer informatie www.belgerinkel.be – er zijn zoals ook vorig jaar twee fietsen te winnen.

Scroll naar boven