LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)
gemeentehuis Beervelde te koop

© Bennie Vanderpiete

Het gemeentehuis van Beervelde staat te koop, een mooie huwelijksverjaardag en een zoektocht naar vrijwilligers.

Beervelde

Het gemeentehuis en de aanpalende woning staan nu ook effectief te koop. www.demeester.be/property_detail.aspx?nav=1&propertyid=1146949

60ste huwelijksverjaardag

Gisteren 23 november vierden Petrus De Visscher en Edith Vereecken hun 60ste huwelijksverjaardag. Ze werden zondag in de bloemetjes gezet in het WZC Sint-Eligius, Sint Elooistraat 56 Zeveneken.

Erfgoedcel

De erfgoedcel Viersprong wil de zorg voor en de bekendmaking van het cultureel erfgoed van de gemeenten Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem stimuleren. Hiervoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor de inventarisatie, en digitalisatie van het religieus erfgoed van de kerken in de gemeenten Destelbergen en Lochristi.

De bedoeling is alle religieuze voorwerpen die in de kerken aanwezig zijn op te lijsten in een inventaris, ze te fotograferen en in te voeren in de databank www.erfgoedinzicht.be. Het inventariseringtraject van het religieus erfgoed is een samenwerking met de lokale kerkbesturen en de provincie Oost-Vlaanderen.

Als vrijwilliger ontvang je een forfaitaire dagvergoeding van 32.71 euro met een maximum van 1.308,38 euro per jaar. Meer informatie Ans Van de Cotte 09 363 88 56 – www.erfgoedcelviersprong.bewww.erfgoedbanklandvanrode.be