LoKort

Nieuws over het lokaal windpark, R 4 met Volvo, inbraken in voertuigen en diefstallen ervan en de gemeente gaat op zoek naar een beeld.

Windpark

Het windmolenpark in Beervelde, Laarne en Zele is een windpark waarin buurtbewoners in 2013 konden intekenen via Co Green van Electrabel. Het gaat om drie windturbines van elk 2.05 MW.

Volgens cijfers van Co Green produceerde men er in 2014 14.472 MWh elektriciteit wat overeenkomst met het verbruik van 4.135 gezinnen. Vorig jaar lag de productie met 15.322 MWh hoger en dekte dit het jaarverbruik van 4.378 gezinnen.

Kennedybaan R4 Volvo

Maandag startte een nieuwe fase van deze werken. Nu moet het verkeer in beide richtingen over 1 rijstrook. Agentschap Wegen en Verkeer is volop bezig met de bouw van een nieuw knoppunt aan de Langerbruggestraat. Een nieuwe brug, 2 rotondes en nieuwe fietsinfrastructuur moet het verkeer vlotter en veiliger maken.

Ambrosiana

park kerk Lochristi

Van 20 tot 28 augustus vindt in de dorpskern het bloemenfestival Ambrosiana plaats. Dan wil de gemeente graag een fleurig beeld onthullen achter de kerk van Lochristi.

“ Ambrosiana wordt een festival dat het rijke sierteeltverleden van onze gemeente letterlijk in de bloemetjes zet. Daarom zoeken we een passend kunstwerk dat we achter de kerk van Lochristi zullen plaatsen. Die tuin vormt het hart van alle activiteiten tijdens de festivalweek.” , aldus de mededeling.

Het beeld moet verwijzen naar Lochristi als sierteeltgemeente, naar het Begoniafestival en naar de teelt van de verschillende Lootse succesbloemen. De gemeente zal dit kunstwerk aankopen en feestelijk inhuldigen.

Het moet duurzaam zijn en tegen bar weer bestendigd zijn. Je voorstel (foto, schets, materie, afmetingen, gewicht, kostprijs en leveringstermijn) kan je tot 31 maart 2016 bezorgen aan de cultuurdienst – cultuurdienst@lochristi.be

Politie en veiligheid

politie puyenbroeck pz 5416

We hadden het al over de inbraken in gebouwen en de pogingen daartoe – www.lochristinaar.com/nieuws/inbraken-en-havenactiviteiten-2015 – en vandaag houden we de voertuigdiefstallen en de inbraken in voertuigen voor het voetlicht.

In 2015 werden 156 feiten gepleegd waarvan 64 in Lochristi. Zelzate  telde er 66, Moerbeke 15 en Wachtebeke 11. Gemiddeld gebeuren er elke maand in de ganse zone 5 tot 16 feiten maar maart 2015 haalde een eenmalige piek van 45.

De meeste inbraken in voertuigen of diefstallen ervan gebeuren op opritten (62) en langs de openbare weg (52).

Het ging hoofdzakelijk om personenwagens (110) waarbij de GPS het meest gekozen doel was. In 41 gevallen was het een koud kunstje aangezien het voertuig niet slotvast was. Bij 31 diefstallen werd een ruit verbrijzeld.

Geliefkoosd merk was BMW (22), gevolgd door VW, Renault en Peugeot, elk met 11.

Scroll naar boven