LoKort

Alicia pakt brons, duurzaam nieuws voor wie vbouwt-erbouwt, diamanten huwelijken, een sportzomer in het WZC Sint-Pieter.

Alicia Franck pakt alsnog Brons

Ze werd vierde op het BK veldrijden bij de beloften maanden geleden. Net naast het podium dus en nu mag ze toch die trede van Brons op. Na ‘motorgate’ van Femke Vandendriessche werd de uitslag gewijzigd en zo hebben we een bronzen medaillewinnares.

Het is natuurlijk niet hetzelfde gevoel als de ontlading en dat unieke sportieve geluk met publiciteit de dag zelf. Wat vijgen na Pasen maar ze staat alvast op het podium nu.

Renovatieadviseur komt aan huis bij Oost-Vlamingen

Oost-Vlamingen die de renovatie van hun woning duurzaam willen aanpakken, kunnen nu ook onafhankelijk advies aan huis krijgen van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

De Provincie geeft al jaren bouwadvies. Om nog beter in te spelen op adviesvragen van mensen die duurzaam willen renoveren, is er nu ‘renovatieadvies aan huis’. Zo wordt objectief en helder advies, perfect op maat van de verbouwer, nog gemakkelijker bereikbaar.

Bij de renovatie van een huis zijn een heleboel moeilijke beslissingen te nemen. Hoe maak je je woning energiezuinig? Is zonne-energie iets voor mij? Regenwater gebruiken, een groendak, dak en gevels isoleren, …  De renovatieadviseur helpt om van bij het begin van het proces vooruit te kijken, een plan te maken en doordacht te kiezen.

De kostprijs van het renovatieadvies bedraagt 280 euro en wordt gedragen door de gemeenten, de provincie en via financiering uit het Interreg-project See2Do.

Lochristi en 11 andere gemeenten in onze provincie stapten niet mee in dit project en zo betaal je een bijdrage van 68 euro. In 55 van de 67 Oost-Vlaamse gemeenten is dit advies gratis.

Inschrijven kan via www.bouwwijs.be/renovatieadvies , via dubo@oost-vlaanderen.be of 09 267 78 07. Wie voor nieuwbouw kiest, kan een afspraak maken. De adviseurs komen dan niet langs maar ontvangen u graag op kantoor.

Diamanten huwelijken

Op dinsdag 14 juni vierden Octaaf Uyttendaele en Leona Van de Velde hun 60ste huwelijksverjaardag.

Ook Henri Verbuecken en Alida Speeckaert zijn 60 jaar getrouwd.

Beide jubilea werden gevierd en de gemeente zette hen in de bloemetjes.

Zomeractiviteiten in het WZC

In het WZC wordt het een feestelijke maar ook zeer sportieve zomer.

Op dinsdag 12 juli rijden de bewoners op hometrainers een rit van de Tour, Andorra-Revel of 197 km.

Op 19 juli zijn er Gentse Feesten met gezang, mastellen en een quiz.

Op dinsdag 9 augustus organiseren ze daar de lokale Olympische Spelen, medaille-uitreikingen inbegrepen.

Buddywerking

Dinsdag 5 juli organiseren O.C.M.W.-Lochristi en CAW Oost-Vlaanderen een informatieavond over buddywerking en –werving.

Ze zoeken vrijwilligers die buddy willen worden om erkende vluchtelingen woon- en wegwijs te maken. Buddy’s maken vluchtelingen niet alleen woonwijs. Ze informeren hen ook over onze cultuur. Ze springen tevens bij in het administratieve traject en de uitbouw van een sociaal netwerk. Op deze manier raakt de erkende vluchteling ingeburgerd.

Uiteraard wordt de buddyvrijwilliger verzekerd en krijgt hij/zij een onkostenvergoeding net zoals regelmatige vormingen.

Informatieavond vindt plaats op dinsdag 5 juli om 19.30 uur in het Sociaal Huis, Bosdreef 5A.
Meer informatie: Marleen Bolangier – 0471 46 67 25 – buddygenteeklo@cawoostvlaanderen.be) of Kathleen De Baets – 09 355 93 09 – kathleen.debaets@ocmwlochristi.be).

Stichting tegen Kanker 2015

Het jaarverslag verscheen en we pikten er enkele cijfers uit. 119 projecten geselecteerd in 2012 en 2014 ontvingen vorig jaar voor in totaal 4.680.908 euro subsidie.

In 2015 werd een uitzonderlijke projectoproep gelanceerd voor de financiering van spitsapparatuur. Hiervoor werd 5.905.300 euro toegekend.

Dankzij de vrijgevigheid van heel velen werd in 2016 21.5 miljoen euro gereserveerd voor wetenschappelijke Grants.

 

Scroll naar boven