LoKort

Lodejardin, honderdjarigen, winnaars 'World of Comedy' en het vlindertelweekend.

Lodejardin

Volgende week wordt een buitenbar ingericht in de tuin van de dekenij (Dekenijstraat) en de plek wordt door Lodejo omgetoverd tot een knusse ontmoetingsplaats. De bar is open van 14 tot 22 uur en dit van woensdag tot zondag. Lichte muziek, af en toe een optreden en workshops worden geprogrammeerd.

Wat dacht u van een plantenhanger maken of het bouwen van meubels met paletten?

Misschien is dit ook de alternatieve locatie voor het jeugdhuis en de Oxfam Wereldwinkel wanneer Lodejo wordt omgebouwd? Hierover is nog geen definitieve beslissing genomen. De acvtiviteiten gaan alleen buitenshuis door.

Programma: www.facebook.com/lodejardin

Net geen 100

Op woensdag 26 juli zou Alice Lecompte haar 100ste verjaardag vieren. De gemeente wou haar in de bloemetjes zetten op donderdag 27 juli maar op 26 juli overleed ze.

Wel 100

Op vrijdag 22 juli vierde Albertina Daeninck haar 100ste verjaardag. Ze werd op 28 juli 2016 in de bloemetjes gezet bij haar thuis.

Vlindertelweekend

Geen vlinders in de buik? Geen probleem! Tel op 6 en 7 augustus de vlinders in je tuin. Het landkaartje, de dagpauwoog of het boomblauwtje: het zijn allemaal tuinvlinders waar Natuurpunt het fijne van wil weten. Met hun grote verscheidenheid zijn vlinders waardevolle graadmeters van ons leefmilieu.

Icarusblauwtje

Bovendien is het fantastisch om de kleurige fladderaars aan het werk te zien. Daarom dagen we jou uit om op 6 en 7 augustus de vlinders in je tuin te tellen. Vlinders herkennen en je tuin ook fladdervriendelijk inrichten?

Kijk even op www.vlinderweekend.be   

A World of Comedy – Zaffelaarse Belevenissen

De winnaars zijn bekend en verwittigd net als de organisatoren.

Dit zijn de gelukkigen: Peter De Bruycker, Paul en Christine Fruytier, Luc Dhondt, Katrien Saey en Ingrid Vermeulen.

Jammer voor de vele andere deelnemers maar volhouden vooral. Bedankt voor deelname en interesse!

 

Scroll naar boven