LoKort

Nieuws over 35 jaar Wit-Gele Kruis hier, binnenvaartcruises, windmolens en bijen.

Seizoen binnenvaartcruises in Gentse haven van start

De haven van Gent verwacht dit jaar 228 binnenvaartcruises. Het belooft dus  druk te worden aan de Rigakaai waar vaak zelfs verschillende cruiseschepen tegelijk naast elkaar liggen. Het eerste cruiseschip kwam  op dinsdag 24 maart afmeren. De Zwitserse ‘Avalon Illumination’ arriveerde als eerste aan het Grootdok in de Gentse haven. In de loop van het seizoen kunnen er nog bijkomen.

Ecopower informeert over windturbines aan Kluizendok

In december 2015 zouden de windturbines van het windproject Kluizendok2 operationeel moeten zijn. Ecopower voorziet hierover een infomoment voor de omwonenden. Ecopower zal op dinsdag 31 maart de planning en het verloop van de werkzaamheden aan de inwoners toelichten. Er zullen onder meer beelden getoond worden van een gelijkaardig project in een andere gemeente. De inwoners krijgen er ook een toelichting over de mogelijkheden om te participeren in het project, met voorrang voor Evergemnaren bij een rechtstreekse participatie. Het infomoment heeft plaats op dinsdag 31 maart om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum Ter Gulden Celle (Doornzele Dries 57, 9940 Evergem).

35 jaar Wit Gele Kruis

35 jaar Wit-gele Kruis Lochristi

35 jaar geleden opende het Wit-Gele Kruis een kantoor in Lochristi. Dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. De 60 verpleeg- en zorgkundigen die in Lochristi en omgeving patiënten verzorgen, willen hun patiënten en mantelzorgers bedanken voor het jarenlange vertrouwen. Daarom delen ze aan iedere patiënt en mantelzorger een leuk geschenkje uit. De komende weken worden zo’n 1.000 fleurige toilettasje met shampoo en conditioner uitgedeeld. Meer informatie: www.wgkovl.be

Bijenvriendelijke tuin

bijnen voordracht bijenvriendelijke tuin

De gemeente organiseert op dinsdag 31 maart in de bib van Logistiek om 20 uur een lezing over de ‘bijenvriendelijke tuin’. Wie inschrijft, ontvangt na afloop van de lezing een gratis bijenhotel en een zakje bijenlokkend bloemenzaad!

Bijen worden ook wel eens ‘signaaldieren’ genoemd. De aanwezigheid van bijen geeft aan hoe het met de biodiversiteit in je tuin gesteld is. In een tuin waar bijen graag vertoeven, zal je ook heel wat vlinders en andere gevleugelde insecten zien verschijnen. Het vogelbestand volgt dan even later.

Wil je ook kunnen genieten van een tuin vol gefladder en gekwetter? Dan is deze lezing iets voor jou! Een lesgever van Velt vzw zal je overladen met waardevolle tuintips.

Inschrijven via 09 356 60 73 – bibliotheek@lochristi.be – De lezing is gratis.

Scroll naar boven