Met de fiets naar Buitenspeeldag!

Binnenkort is het weer zo ver… Lochristi organiseert op woensdag 1 april voor de 6de keer Buitenspeeldag. Die dag halen we alles uit de kast om je een onvergetelijke dag te bezorgen!

Jong en oud, iedereen is welkom tussen 13 en 17 uur op de terreinen van Jeugdlokalen Orphanimo! Omdat deze dag heel wat volk naar de evenementenzone lokt, raden we af om met de auto te komen. We werkten opnieuw 3 begeleide fietsroutes uit vanuit de verschillende deelgemeenten.

Startplaats dit jaar: de lagere scholen!

1. De Weg-Wijzer Zaffelare + stop aan de kerk van Hijfte

2. Gemeentelijke Basisschool + de Sprankel Beervelde

3. Leefschool Eikenkring + Sint-Elooischool Zeveneken

Elke route krijgt ook z'n eigen 'Bekende Lochristinaar'. Wie weet fiets jij wel naast je lokale held?! Florian Vermeersch, Belgisch kampioen nieuwelingen veldrijden, fietst mee vanuit Zaffelare. Karen Verplancke, de Schoonste Boerin van Vlaanderen, fietst mee vanuit Beervelde. Burgemeester Deswaene en Schepen van Jeugd & Sport Di Nunzio, fietsen mee vanuit Zeveneken.

Praktische informatie:

De routes starten om 13 uur en volgen de uitgestippelde route tot aan de evenementenzone.

Fiets je ook mee terug? Dan starten we om 17 uur aan de fietsenstalling in de Koning Boudewijnlaan. Geïnteresseerd om mee te fietsen? Check dan snel www.jeugdlochristi.be/buitenspeeldag.

We legden alvast het vuur aan de schenen van onze ‘Bekende Lochristinaren’ met enkele vragen. Wat is jouw gemiddelde snelheid met de fiets? En jouw recordsnelheid? Welke outfit zal ja aantrekken op de fiets richting Buitenspeeldag? Weten jullie wat monkey lights zijn want we verloten er voor alle fietsers? We hopen op een stralende Buitenspeeldag. Welke factor zonnecrème zal jij smeren?

Schoontste Boerin van Vlaanderen, Karen Verplancke:

Geen idee! Hopelijk is de zon van de partij en kunnen we onze 'lenteoutfit' aandoen, misschien zet ik wel een rood sjaaltje met rode bollen op m’n hoofd. Nee, maar heb het net gegoogled en nu weet ik het wel. Cool, daar zou onze zoon Mathis heel blij mee zijn, 'vetcool' zou hij zeggen. Factor 20, toch altijd oppassen met de eerste zonnestralen!

Wij zitten nog een beetje met een dilemma, maar voor wat zou jij gaan?

Fiets of auto? Fiets

Hamburgers of hotdogs? Hamburgers met lekker véél ajuin en curryketchup

Je mooi laten schminken of gaan voor nepwonden? Schminken, fantasie de vrije loop laten.

Je heldenkrachten bewijzen op onze klimrots of de avontuurlijke tour opgaan met onze kamelenritjes? Klimrots!

Aanschuiven voor een handtekening en foto met Sean Dhondt of een tijdelijke tattoo laten plaatsen?

Toch wel Sean Dhondt, paar vriendinnen van mij zullen jaloers zijn.

Wat zou jij als reclameslogan gebruiken voor onze fietspool? Fietsen is Cool, kom en join onze fietspool

Belgisch kampioen nieuwelingen veldrijden, Florian Vermeersch:

Mijn gemiddelde snelheid als ik ga trainen is ongeveer 31 à 32 km per uur. Mijn topsnelheid was vorige zomer 62 km. Tijdens de fietspool zal ik mijn Belgische kampioenentrui aandoen. Ik heb geen idee wat monkeylights zijn. Zonnecrème smeer ik eigenlijk alleen maar op als ik naar de zee ga

Fiets of auto? Fiets. Hamburgers of hotdogs? Hamburger. Je mooi laten schminken of gaan voor nepwonden? Nepwonden. Je heldenkrachten bewijzen op onze klimrots of de avontuurlijke tour opgaan met onze kamelenritjes? De klimrots lijkt meer iets voor mij. Aanschuiven voor een handtekening en foto met Sean Dhondt of een tijdelijke tattoo laten plaatsen? Een foto met Sean Dhondt lijkt me wel heel tof! Wat zou jij als reclameslogan gebruiken voor onze fietspool? Don't think, just ride!

Schepen van Jeugd & Sport, Sandro Di Nunzio:

Geen idee… Ik rijd jammer genoeg ook niet zo regelmatig meer met de fiets. Laat ons zeggen dat mijn gemiddelde snelheid naar school vroeger rond de 20 km per uur moet gelegen hebben. Mijn record meen ik ooit te hebben gevestigd op iets meer dan 40 km per uur (maar dat is al lang geleden). Mijn vrijetijdskledij omdat ik die dag nog toonbaar moet zijn op een aantal bijeenkomsten. ’t zal wel zijn! Mega Coole ledverlichting voor in de wielen! Ik doe altijd een lichte factor aan omdat ik niet zo snel verbrand.

Wij zitten nog een beetje met een dilemma, maar voor wat zou jij gaan?

Fiets! Als ik echt kan kiezen, maar ik word al te vaak tot de auto gedwongen.

Hamburgers! (Met ketchup alsjeblieft) en nepwonden. De klimrots! Een foto met de madam van Sean Dhondt. Denk globaal, fiets lokaal!

Burgemeester Yves Deswaene:

Gemiddeld 40 km per uur en een topsnelheid van 84.6 km per uur…

Factor elfendertig!

De dilemma’s: Fiets! – Hamburgers! Een tijdelijke tattoo laten plaatsen!

Scroll naar boven