Naaimarathon levert +1.000 euro op voor Music for Life!

Bennie
0 reactie(s)

Het voorbije weekend vond in het jeugdhuis Lodejo de Naaimarathon plaats, een organisatie van het jeugdhuis en Fabriek A Brak. Vierentwintig uur lang kon je deelnemen aan de initiatielessen naaien, breien, haken weven en borduren.Deelnemen aan de lessen kon mits een mits een vrijwillige bijdrage voor het goede doel.

De opbrengst van hele marathon gaat namelijk integraal naar de vzw Martin De Kegel, die projecten opzet in Sri Lanka voor kansarme kinderen.
Zo zorgden een 15 tot 20 personen, allen vrouwen de hele zaterdag voor een gezellige bedrijvigheid in de Lodejo. De oudste deelneemster was 63 jaar en leerde speciale weeftechnieken aan. De jongste spruit was nog maar 4 en net iets meer geïnteresseerd in de pannenkoeken.

Omstreeks 17 uur kwam Pauline De Bruyne de deelneemsters ook nog een hart onder de riem steken met een sfeervol optreden. Uiteindelijk waren ze met 5 die de hele marathon vol maakten. Enya De Paepe, Suleika Van der Jeugdt, Emmily Schepens, Sofie Beys en Jessie Coppens werkten de klok rond, tot aan de afsluitende “Brunch For Life”. Daarvoor daagden zondagmorgen een 70-tal personen op. Zij mochten, mits een bijdrage van 10 euro, aanschuiven aan het buffet. Het was ook de ideale gelegenheid om de 51 vervaardigde kunstwerkjes, mooi opgehangen aan een drietal waslijnen, te bewonderen en te kopen.

Nadien kwam Eric Van Rysselberghe nog uitleg geven over de vzw Martin De Kegel. De hele naaimarathon bracht uiteindelijk 1.017,10 euro op voor de vzw. Een fantastisch resultaat en ongeveer dubbel zoveel als aanvankelijk verhoopt. Daarmee gaan 4 van de 5 meisjes vandaag naar Music For Life in Boom. Dus, met een beetje geluk, kan u onze jongedames nog horen op de radio of zelfs bewonderen op TV. En wie nog eens wil nagenieten van de naaimarathon, kan dat met onderstaande fotoreeks.

Meer informatie over de vzw Martin De Kegel en de marathon verscheen eerder deze week op Lochristinaar en kan u hier terugvinden http://www.lochristinaar.com/nieuws/naaimarathon-life .

De website van Fabriek A Brak vindt u met deze link http://www.fabriekabrak.be