Oogst op wijndomein Nobel

Jean Marie
0 reactie(s)
Oogst op wijndomein Nobel

© JMDB

Bij Nobel zijn de witte druiven geoogst en kan de vinificatie starten. De pluk begon dit jaar drie weken vroeger dan in 2016. De natuur zorgde voor voorjaarsvorst. Zo ging een deel van de oogst verloren maar de selectie zorgt ook voor kwaliteit.

De zomer was warm en de druiven rijpten maximaal. Johanniter – Bronner en Chardonnay verhuisden naar de vinificatieruimte waar dezelfde monocépagewijn en assemblage worden gemaakt als in de jaargangen 2015 en 2016.

De pluk verliep niet optimaal bij dit herfstig weer maar de oogst bleef gezond en dat belooft.

Wijndomein Nobel won vorig jaar bij hun eerste deelname een gouden medaille op de verkiezing van de ‘Beste Belgische Wijn’ en ook dit jaar nemen ze opnieuw deel. Deze wedstrijd gaat op 20 september door in Brugge.

Op het concours Mondial van Brussel, dat dit jaar in Valladolid plaatsvond, haalden ze met de assemblage Johanniter-Bronner zilver. Zo zetten ze zich ook op de internationale kaart. Niet minder dan 9.050 stalen werden ingestuurd vanuit 50 landen. China stuurde nog nooit zo veel wijnen in. Ook biologisch en biodynamisch zit in de lift en dat uitte zich in een stijging van 80%. 

Wijn in België en Vlaanderen blijft niche maar elk jaar gaan we er met rasse stappen vineus op vooruit.