Open VLD verkoos een nieuwe voorzitter

Steve Van der Vennet werd in april 2016 interim-voorzitter. Hij volgde Frederic Droesbeke op die schepen werd. Afgelopen weekend waren er verkiezingen en de stembusgang draaide nipt uit in het voordeel van Frederik Van den Berghe.

Open VLD slaagde er tot nu toe in één kandidaat voor te dragen, ook wat de uitvoerende macht betreft. Dit was nu niet het geval. Er waren twee kandidaten. In het verleden was voorzitter zijn ook opstap naar schepen worden.

Frederik Van Den Berghe woont met zijn gezin in Beervelde en haalde in 2012 van op de 24ste plaats 429 voorkeurstemmen. Daarmee werd hij de 12de verkozene. Hij is fractieleider in de gemeenteraad.

Steve Van der Vennet woont met zijn gezin in Lochristi en kreeg in 2012 van op de 25ste plaats 284 bolletjes achter zijn naam. Hij was enkele jaren actief binnen de OCMW-raad maar stapte – wat noodgedwongen – over naar de gemeenteraad. Hij is lid van de raad van bestuur IDM en BIN-coördinator.

We vroegen de nieuwe voorzitter om een reactie:

“ Mijn belangrijkste drijfveer om kandidaat te zijn was dat dit een uniek moment was. Enerzijds omdat we op amper 2 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen staan en ik het als een unieke uitdaging zie om dit voor te bereiden, in goede banen te leiden en een dynamische blauwe ploeg te vormen richting 2018. Anderzijds staan er veel projecten in de steigers, waarvan de uitvoering bij de schepenen ligt maar waar het als voorzitter heel interessant is om deze van nabij te kunnen volgen.

Ik heb het mandaat gekregen van onze lokale afdeling voor 3 jaar. Mijn prioriteit ligt dan ook daar. Ik ben zowel aan mijn ‘politieke carrière’ als aan mijn tijd als studentenvertegenwoordiger begonnen vanuit een bepaalde overtuiging met als doel actief mee te denken en handelen. Gemeenteraadslid of voorzitter worden was nooit een doel op zich, net zo min als een uitvoerend mandaat een doel op zich is. De grootste uitdagingen en doelen liggen in 2018 want dan wikt en beschikt de kiezer.”

Na de (her)oprichting van een Jong VLD afdeling met Chloë Van Brussel en Robin Verbeke is dit een signaal richting oktober 2018.

 

Scroll naar boven