Opening Buurderij Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)
Buurderij Lochristi Lobos

© JMDB

Vorige donderdag 14 september 2017 opende de Buurderij in Lochristi. Het is een mogelijkheid om online rechtstreeks van de producent te kopen. Naast De Wassende Maan, de Voedselteams, de zelfpluktuin Rawijs en de hoevewinkels is dit een nieuw initiatief.

Het was kennismaken met de producenten maar er werden ook al 78 bestellingen geplaatst. Elke donderdag tussen 16 en 19 uur kan men de bestelling ophalen in het wijklokaal van Lobos vzw – Boskapellaan 79A. De ‘bosbar’ is dan ook open.

Buurderij Lochristi

Fruit, groenten, brood, vlees, kaas, ijs, bier,… worden aangeboden maar de keuze wijzigt volgens de seizoenen. Tussen 16 en 17 uur zijn de producenten ook aanwezig.

Beter en eerlijk eten

Via de Buurderij koop je lokale seizoensproducten. De plaatselijke boeren en ambachtelijke producenten bepalen zelf hun prijzen. Zo krijgen ze een faire prijs en ondersteun jij de lokale economie.

Wat dacht je van honingmosterdsaus of van propolia of misschien frambozenhoning? Wallabieke uit Buggenhout heeft het alleszins in de aanbieding.

Buurderij is een nieuw initiatief naast andere die al enige tijd actief zijn hier. Zo is Cyrielle Schmitz al sinds 2013 lokaal verantwoordelijke binnen Voedselteams en wekelijks op vrijdag kun je je bestelling afhalen in de Geetkotmolenhoeve, Lindestraat 30 te Zaffelare.

Ook de Wassende Maan is binnen de gemeente actief. Zij hebben op woensdag van 17.30 tot 19 uur een afhaalmoment in Beervelde, Toleindestraat 48.

Meer informatie? www.boerenenburen.be - www.wallabieke.be - www.voedselteams.be/voedselteam/lochristi waar we al eerder aandacht aan besteedden in een artikel - www.lochristinaar.com/nieuws/voedselteam-ook-lochristi en www.dewassendemaan.be/default.aspx?PageId=1895

 

Buurderij Lochristi