Peters en meters komen samen bij het VOC

Op zaterdag 25 april was er een kleine receptie voor de peters en meters in het VOC-centrum. Het is een gelegenheid voor gelijkgestemden om elkaar eens te ontmoeten en met elkaar te spreken en de dieren te bekijken die zij opnieuw gezond willen zien worden.

De meeste peters/meters zijn dat al een geruime tijd en iedereen is vast van plan ermee door te gaan. Velen waren eerst actief als vrijwilliger, brachten af en toe een bezoek aan het VOC bij opendeurdagen of andere activiteiten. Maar op een gegeven moment wilden ze zich ook financieel binden. Peters en meters zijn allemaal heel erg begaan met dierenwelzijn en beseffen dat voor de verzorging van een gewond of verwaarloosd dier aangepaste voeding, medicijnen, heelkundige ingrepen, huisvesting …nodig zijn en dat kost geld.

Een vogelopvangcentrum heeft het vaak moeilijk om zijn werk naar behoren verder te zetten wegens schaarse middelen.

Een relatief kleine bijdrage (reeds vanaf 10 euro/maand) maakt reeds een groot verschil voor de vogels en andere dieren die tijdelijk in je kooi/ren verblijven. Dat een bordje met je naam aan je gesponsord dierenverblijf hangt, geeft een grotere verbondenheid met het dier dat er vertoeft. Je wordt meer gefocust op je verantwoordelijkheid en het besef dat je bijdrage het verschil kan maken tussen een mooie toekomst of de dood van zo’n dier.

Vele dierenorganisaties doen een beroep op peterschappen en adopties. Het is een

fraaie manier om te steunen. Peterschap bij VOC staat voor aandacht en bezorgdheid voor “dieren dicht bij huis”, voor “dieren dicht bij het hart”.

Op de receptie van de peters/meters hangt dan ook een sfeer van onderlinge verstandhouding (begaan met dezelfde idealen en doelen), van gemoedelijkheid en een enthousiaste, blije aandacht voor de dierenkostgangers, zeker als Nick voor een beetje “spektakel” zorgt door bv. een eekhoorntje op de rug van een meter te zetten of een egel over zijn nogal stekelige “bol” te aaien.

Dieren en mensen zijn één familie en maken elkaars leven echt rijk. Door aandacht aan elkaar te geven, zorgen we voor een meer plezierige wereld waar er plaats is voor solidariteit en het geeft een goed gevoel.

Misschien wil je zelf ook wel peter of meter worden? Meer informatie hierover, vind je op de website van VOC Merelbeke – www.vocmerelbeke.be – onder de rubriek “leden”. Alle financiële en andere steun is van harte nodig en welkom. Binnenkort kun je nader kennismaken op de Opendeurdag van het Vogelopvangcentrum in Merelbeke.

Opendeurdag voc merelbeke vogelopvangcentrum

Scroll naar boven