Sapori d’Italia

Jean Marie
0 reactie(s)
Sapori d’Italia Lochristi

© JMDB

Vorige week openden Giuseppe Bombini en Giusy Arnone hun Italiaanse delicatessenwinkel in Dorp Oost 82, net naast de babyspeciaalzaak ‘Little People’. Giuseppe verlaat zo het restaurant van zijn vader ‘Il Gusto’.

Het is een speciaalzaak met nicheproducten uit Italië gaande van kazen, wijn, likeur, verse en droge pasta, fruitsappen, antipasti, conserven, olie en koekjes. Artisanaal en biologisch staan centraal.

De producten worden aangekocht bij kleine (onbekende) producenten en rechtstreeks uit Italië ingevoerd. Wat dacht je van mortadella, pecorino in grotta of in sotto cenere, pagliettina of mozarella al tartufo?

Alle kindervoeding en de confituren zijn bio-gecertificeerd. Er wordt ook een selectie van Italiaanse wijnen aangeboden. Giuseppe had in Bari gedurende 4 jaar een wijnbar en op basis van die opgebouwde kennis, werd geselecteerd per regio. Je vindt er zelfs Franciacorta, de ‘champagne’ van Italië. Italiaanse wijnen zijn niet goedkoop. Je hebt al een mooie witte wijn (Trebbiano d’Abruzzzo) voor 8.88 euro.

Meer informatie? www.saporiditaliashop.be – 09 311 98 69