Sommelier of the Year

Voor de zevende maal wordt de Sommelier of The Year verkozen. U kunt nog stemmen tot 10 januari 2016. Er zijn hier alvast weer 2 lokale kandidaten.

Het is geen wedstrijd maar een verkiezing en de erkenning van de beste sommelier van het jaar op de werkplek. Hij/zij wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en professionalisme.

Per provincie is er een selectie. Zie: sommelieroftheyear.be/Vote/SommelierOfTheYear en zo ook kunt u stemmen voor 5 kandidaten. U kunt eventueel ook een nieuwe kandidaat toevoegen als bepaalde criteria zijn vervuld. We nodigen u graag uit onze lokale kandidaten te steunen bij deze verkiezing.

Eén beperking: wie al won, kan niet meer deelnemen. Er staan ‘grote’ namen bij zoals Pieter Verheyden – voorheen Hof van Cleve (2010) – Joachim Boudens – Hertog Jan (2011) – Andy De Brouwer – Les Eleveurs en Fabrice d’Hulster – Sea Grill (2012). Vorig jaar won Yannick Dehandschutter – Sir Kwinten.

Voor Oost-Vlaanderen was Nicolas Neyt (De Lozen Boer) de finalist en ook dit jaar neemt hij weer deel. Uit Hijfte is ook Ann Stevens (d’Oude Pastorie) opnieuw van de partij.

Uiteindelijk zullen we de overall winnaar kennen bij de uitreiking op 21 maart 2016 en dit tijdens de lifestylebeurs in Flanders Expo.

Sommelier of the year 2015 Ann Stevens d'Oude Pastorie Hijfte

Veel sommeliers zijn mannen en daarom wordt ook de verkiezing ‘Wine Lady of The Year’ georganiseerd. Bij deze verkiezing drie wijnbouwers. Jeannette van der Steen en echtgenoot Pjotr hebben een wijngaard aan de oevers van de Maas (Bon Baron) en komen uit Nederland.

Ook Joyce Van Rennes heeft haar roots bij de Noorderburen en runt nu het grootste domein in België, Genoels-Elderen, bekend van de Zuidflank.

Virginie Savereys, afkomstig uit een familie van reders, heeft wijnstokken in Italië aangeplant en is de leading lady bij Avignonesi in het zuiden van Toscane.

Ook voor hen kan je je stem uitbrengen.

Meer informatie: www.delozenboer.bewww.oudepastorie.bewww.chateaubonbaron.be/welkom.htmlwww.wijnkasteel.com/Frameset/nl_frameset1024.htmlhttps://www.avignonesi.it/en

 

Scroll naar boven