Topgastronomie in eigen achtertuin

Jean Marie
0 reactie(s)

De belangrijkste culinaire gidsen ‘Gault Millau’ en ‘Michelin’ deelden punten en sterren uit met lokale toppers uit eigen gouw.

De driesterren blijven in Brugge en Kruishouten. Verder tellen we 17 **-restaurants en meer dan 100 met *. D’Oude Pastorie in Hijfte kreeg zijn eerste ster en is zo één van de 3 nieuwkomers in Vlaanderen. Franstalig België mocht er 7 verwelkomen. In onze buurt vind je nog Michelinsterren in Gent met restaurants Horseele (Ghelamco) Jan Van den Bon, Vrijmoed en eveneens nieuw Publiek. In Zingem heb je Benoit & Bernard en in Berlare-Overmere, de Lijsterbes.

Brugge blijft de hoofdstad voor gastronomie met 2 ***, De Jonkman** en verder * voor A’Qi, Auberge de Herborist, Den Gouden Harynck, Sans Cravate en Ter Leepe (Zedelgem).

Lekker lokaal kan natuurlijk als we naar Gault Millau kijken. In deze gids scoorde D’Oude Pastorie 15/20.

De Lozen Boer, eveneens gerenommeerd om banketten, feesten, hun zondagbrunch en het Pannenkoekenhuisje, onderscheidde zich (net als de vorige jaren) met 14/20.

Renard (voorheen Renardeau) kreeg eveneens 14/20 en tenslotte wordt ’t Hoveke van Bareveldt als ‘aanrader’ gecatalogeerd.

Je hoort wel dat toppers en *restaurants duur zijn maar wie tijdens de week ’s middags eens gastronomisch wil genieten, kan heel goed tafelen voor betaalbare prijzen.

In De Lozen Boer is er een ‘snelle’ lunch (2-gangen) voor 40 euro en wie er nog kaas en dessert bij neemt, betaalt 54 euro. In D’Oude Pastorie is er een menu voor 42.50 of 57.50 met wijnen. Renard biedt van woensdag tot vrijdag een 2-gangenmenu aan voor 35 euro, koffie en glas wijn inbegrepen.

Meer informatie: www.delozenboer.be - www.oudepastorie.be - www.renard-beervelde.be