Tuindagen Beervelde herfsteditie 2017

Jean Marie
0 reactie(s)

© JMDB

: hijDe herfsteditie op 6 – 7 en8 oktober 2017 (10-17 uur) heeft paddenstoelen als centraal thema. Er valt – zoals steeds- weer heel wat te beleven en je kunt er ook gratis bij zijn. Deelnemen aan de prijsvraag is dan de must.

Zowat 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers maken het Park van Beervelde tot een schatkamer voor elke plantenliefhebber.

Wat valt er allemaal te beleven?

Met Natuurpunt kun je op zaterdag en zondag op verschillende tijdstippen een paddenstoelenwandeling maken met gids. Zie www.parkvanbeervelde.be/nl/de_tuindagen/242201788/0/in-de-herfst/oktober

Beervelde biedt, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen.

Paddenstoelen zijn onlosmakelijk verbonden met de herfst. Van zodra de bladeren beginnen te verkleuren, de wind een tandje bij steekt, de temperaturen dalen en de regenkans verhoogt, schieten de paddenstoelen uit de grond. Huisjes voor kabouters natuurlijk ook namen zoals elfenbankje en heksenboleet.

Succesvol eetbare houtzwammen kweken kan iedereen. Velt toont in samenwerking met Mycobois hoe je zelf shiitakes en oesterzwammen kan enten, telen en oogsten. Op de stand van Ecosnooze kan je terecht voor een degustatie van oesterzwammen en shiitakes, die ze trouwens ook zelf kweken. Bij Sanguisorba zetten men het champignonblad "Rungia klossii' in de spotlights. Het is fris, sappig met een subtiele boschampignonsmaak. Bij de vierkanthoeve kan je terecht voor een heerlijk kaasje met paddenstoelen.

Marc De Bel

Dit najaar is er wel een heel bijzondere verrassing voor de jeugd: jeugdschrijver Marc De Bel komt op zaterdag 7 oktober zijn splinternieuw kinderverhaal voorstellen in samenwerking met EcoSnooze die haar alpaca’s meebrengt.

Speciaal voor de paardenliefhebbers onder de kinderen komt Eddy Van Der Sijpe met zijn mini-shetlands. Welk kind droomt er niet van een boomhut? Jeff Verhaeghe van Artilignum zal een kindvriendelijke stand opbouwen waar u en uw kinderen naar hartenlust boomhutten kunnen uittesten.

Balloon Nation zorgt voor een volledig kinderdorp met allerlei activiteiten zoals een knutselhoek, grime, workshops ballonplooien, hoepelen en ukelele, kortom teveel om op te noemen. Een heuse ontdekking voor alle kinderen.

Angelo Dorny geeft op vrijdag, zaterdag en zondag lezingen op stand 417 en daar kom je alles te weten over de wondere wereld van tomaten en de verrassende smaken van kruiden. Hij signeert er ook zijn nieuwste boek 'Pomodori' en geeft doorlopend demonstraties. 

Noot redactie14/9: Angelo Dorny zal er niet bij zijn. 

Ontdek dit najaar in Beervelde de smaak, geur en kleur van Mexico. Dat betekend dus bonen, maïs en veel koriander, maar ook Huizontle, Papaloquelita en Epazote. Met een beetje zoeken, verborgen in een labyrint, vind je zelfs Huitlacoche, de geheimzinnige Mexicaanse truffel. Waar? Bij Claude Pohlig Cuisine potager, specialist in moestuinkeuken en Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin (stand 440)

Doorlopende expositie van Annie Gansbeke in het restaurant op het binnenplein van het Koetshuis, Restaurant ‘Estaminet Frascati’ (stand 324).

Het wordt weer een feestweekend in het Park.

Wedstrijdvraag

We mogen aan onze lezers 20 duovrijkaarten wegschenken en daarom deze Wedstrijdvraag:

Welke paddenstoelen kun je op de Veltstand zelf leren kweken?

Stuur jouw juist antwoord ( met naam+adres!) uiterlijk op 19 september naar info@lochristinaar.com en misschien ontvang jij wel digitaal een duoticket?

Meer informatie? www.parkvanbeervelde.be – Toegang? 10 euro VVK – 12 euro ADK – Parking gratis alsook kinderen tot 14 jaar. Honden aan de leiband toegelaten.