Verdachte inbraken opgepakt en aangehouden!

De gemeente werd afgelopen weken geplaagd door diverse inbraken en pogingen daartoe. Vrijdag 22 juli werd een verdachte opgepakt in de Kloosterstraat te Beervelde.

De inbraken en pogingen situeerden zich in de Lieskensakker, Loboslaan en Huringwegel. In de Ommegangstraat betrof het een poging tot inbraak.

Er werd toen geen BIN-bericht verstuurd omdat aan een aantal factoren niet was voldaan. Dit is onder meer zo wanneer de inbraak pas veel later – bij thuiskomst na vakantie bijvoorbeeld – wordt vastgesteld of pas ’s morgens waarbij er geen informatie is over exact tijdstip, dader(s) of voertuig.

In de nacht van 21 op 22 juli was er wel een BIN-bericht voor de buurt van de Pauwstraat en Rapaartakkerlaan naar aanleiding van inbraakalarm.

Op basis van grondig onderzoek kon de politiezone Regio Puyenbroeck in samenwerking met de politiezone Gent een 33-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit identificeren en lokaliseren. Tijdens een huiszoeking werden gestolen goederen aangetroffen afkomstig van woninginbraken.

Op zaterdag 23 juli 2016 werd de verdachte voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, die de man heeft aangehouden. Het onderzoek loopt nu intensief verder in samenwerking met de Politie Gent.

Meer details wenste de Politie noch het Parket te geven in het belang van het onderzoek.

Scroll naar boven