Verkeersplateau Nieuwstraat en andere werken

In de Nieuwstraat laat de gemeente ook een verkeersplateau aanleggen ter hoogte van de huisnummers 21-23. De werken ter hoogte van deze nieuwe verkaveling zijn begonnen en duren nog tot eind december. De Nieuwstraat is dan ook al die tijd afgesloten.

Het is meteen het vierde plateau in deze buurt. De Stationsstraat telt er straks 3. De kosten van deze werken zijn volledig voor rekening van de verkavelaar en de gemeente komt hierin niet tussen.

Snelheidsrremmende elementen zijn er in verschillende vormen en prijzen. Asverschuivingen, wegversmallingen, rijbaankussens en zogenaamde punaises moeten de snelheid van het verkeer afremmen. Er zijn grote verschillen in de aanlegkosten en ook de duur van de werken is bij plateaus vrij lang. Het bestuur opteert meestal voor rijbaankussens en plateaus en we vroegen schepen Raman naar een reactie:

“Wat versmallingen en asverschuivingen betreft, deze zijn soms minder effectief en hebben soms meer ruimte nodig die er niet altijd is. Bij asverschuivingen is er veel meer lengte nodig, moet men bepaalde afstanden respecteren van een kruispunt, moet men ook rekening houden met opritten e.d. Bovendien heeft een asverschuiving of een versmalling weinig tot geen effect als er geen tegenligger afkomt. Je hoeft de snelheid niet te verlagen, gewoon een beetje bijsturen. Ook de tussenafstand van de asverschuiving mag omwille van de hulpdiensten niet te kort zijn waardoor ze opnieuw een deel van hun effect verliezen. Bij een verkeersplateau moet men snelheid minderen, zo niet heeft men risico op schade aan de wagen waardoor het effect hier het grootste resultaat geeft.

Stationsstraat – Sint-Baafsdreef

Het kruispunt Stationsstraat – Sint-Baafsdreef-Rozelaredreef blijft nog afgesloten tot 1 november.

Koning Boudewijnlaan – Koning Albertlaan

Dit kruispunt zal worden afgesloten van 27 tot en met 31 oktober. De klinkerverharding op het ktruispunt en het zebrapad worden heraanglegd. Even omrijden via N70 is dan de boodschap.

Scroll naar boven