Actueel

Jean Marie
0 reactie(s)
North Sea Port en de Run

De fusie tussen de havens van Gent en Terneuzen resulteerde in North Sea Port en dat gaf schitterende jaarcijfers. In april is weer een havenloop.

Jean Marie
0 reactie(s)
Handhavingcel met 15 gemeenten

Vijftien gemeenten rond Gent richten een handhavingcel op. Lochristi en Wachtebeke die tot het IDM-gebied behoren ook voor sluikstorten doen ook mee en dat stuit op onbegrip bij de intercommunale.

 

Jean Marie
0 reactie(s)
Uyttenhove gesloopt

© JMDB

Bijna 8 jaar na de eerste bouwaanvraag, die door Ruimte Vlaanderen geweigerd werd, wordt Uyttenhove afgebroken. Officieel wordt de start gegeven met kraan en sloopkogel op 14 februari maar nu al wordt de woning verpuind.

Jean Marie
0 reactie(s)
Diefstallen Lochristi

Hoe veilig is Lochristi als je de diefstallen-inbraakstatistieken bekijkt?

Jean Marie
0 reactie(s)
Huwelijksverjaardag

© JMDB

We geven u enkele jubilea en andere cijfers over Lochristi mee. We beginnen bij een mooie verjaardag maar geven ook bevolkingscijfers en erfenissen mee.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Trajectcontrole N449 Zaffelare

© Evarist

Ze staan er al, de palen die we nog dikwijls gaan vervloeken, maar waar we misschien ook ons leven aan te danken zullen hebben. 

Jean Marie
0 reactie(s)
NV-A nieuwjaarsreceptie

© Bennie Vanderpiete

Gisteren hield ook NV-A Lochristi haar nieuwjaarsreceptie. De zeven mandatarissen zijn opnieuw verkiesbaar en de partij verwelkomde ook al nieuwe kandidaten Op de definitieve lijst en lijsttrekker is het nog even wachten.

Jean Marie
0 reactie(s)
Vzw Humain ontvangt Oranje Ei

© Bennie Vanderpiete

Het oranje ei van CD&V ging naar de vzw Humain die vluchtelingen en transmigranten bijstaat in Calais. Steven Schoonjans reikte het uit en Els Eggermont, Frie De Mulder en Malin De Valckenaere kwamen het niet alleen ophalen maar ook toelichten.

Jean Marie
0 reactie(s)
CD&V nieuwjaarsreceptie

© Bennie Vanderpiete

Gisterenavond hield ook CD&V haar nieuwjaarsreceptie en keek men vooral uit naar de verkiezingen in oktober. Voorzitter Rita De Vylder en fractievoorzitter Dirk Van Nieuwerburgh willen vooral de absolute meerderheid doorbreken. Er werden ook 16 kandidaten voorgesteld.

Jean Marie
0 reactie(s)
gemeentehuis Lochristi

JMDB

De gemeenteraad komt voor de eerste keer dit jaar samen en bespreekt 13 agendapunten. We lichten de belangrijkste - waaronder Uyttenhove - toe.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel