Cultuur

Jean Marie
1 reactie(s)
In de sacoche toneel gemeentelijke basisschool Lochristi

Traditiegetrouw brengen de leerkrachten en het toneelteam van de gemeentelijke basisschool Lochristi/Beervelde in januari drie voorstellingen van een komisch toneelstuk. Bestel nu alvast uw kaarten!

Jean Marie
0 reactie(s)
Patrick Neyt en Isabelle Neyt

© Bennie Vanderpiete

De tentoonstelling in de oude brouwerij (Kerkstraat 24) in Zaffelare stelt de evolutie van 2 jaar in keramiek voor van Isabelle Neyt en schilderijen, wandtapijten, beelden en meubels uit vervlogen kunsthistorische tijden.

Jean Marie
0 reactie(s)

Patrick en Marleentje Neyt - Kerckvoorde en dochter Isabelle stellen in het weekend van 24 tot 26 november 2017 tentoon in de oude brouwerij in Zaffelare.

Anne
3 reactie(s)
Quinta Foubert tovert prinsesjes uit haar fototoestel

© Bennie Vanderpiete

Een herfstige namiddag, gouden licht en neerdwarrelende kleine fijne blaadjes. Tussen dit alles een stralende prinses in een schitterende sprookjesjurk. Geen fragment uit één of andere Disney-film, wel de setting van een shoot georganiseerd door Quinta Foubert. Een gedreven fotografe met een missie. Lochristinaar was aanwezig tijdens één van haar shoots en sprak met Quinta over fotografie, creativiteit en vooral over de passie voor haar werk. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Team d Oude Pastorie Hijfte Gault Millau

© Babeth Albert

Vandaag reikte Gault Millau de prijzen 2018 uit en het werd voor het team van d’Oude Pastorie in Hijfte 15/20. Dat is meteen een bevestiging van vorig jaar en het bewijs van een constante culinaire kwaliteit.

Jean Marie
0 reactie(s)
Les mères sauvages

Zaterdag traden Les mères sauvages op in de Maalderij aan de Nerenhoek in Zaffelare. Het strijkkwintet met Saartje, Marie-Katrien, Liesbet, Martje en Olivia speelden viool, contrabas en cello op deze prachtige locatie. Hun muziek werd meer dan gesmaakt.

Bennie
1 reactie(s)
 Erwin Van Damme jeugdlaureaat 2017

© Bennie Vanderpiete

Eerder deze avond werd de jeugdlaureaat 2017 bekendgemaakt. De jury koos Erwin Van Damme uit 21 genomineerden. Hij volgt Ulrike Vermaercke op en is de vierde Jeugdlaureaat.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Keramische kunst aan de gang

© JMDB

Anne Vermeire zegt van zichzelf heel wat artistieke watertjes doorzwommen te hebben, iets wat onze nieuwsgierigheid prikkelde nu ze tentoonstelt in de gang van het Lootse gemeentehuis.

Bennie
4 reactie(s)
Tuindagen Paddenstoelen

© Bennie Vanderpiete

“Paddenstoelen” was – ondanks het wisselvallige weer - terug een erg mooie editie van de Tuindagen. Zoals steeds een prima organisatie en nieuwe exposanten en concepten creëerden een meerwaarde. “Hauts -de-France” is gastregio – en thema - in de lente van 2018.

Bennie
1 reactie(s)

Gisteren gingen de 58ste Tuindagen van Beervelde van start met als centraal thema “Paddenstoelen”. Een mooi – maar niet zo gemakkelijk – onderwerp. Ondanks de regen een behoorlijke opkomst. Ook vandaag en morgen zondag kan u in het Park van Beervelde duizenden paddenstoelen bewonderen in alle formaten. 

Pagina's

Subscribe to RSS - Cultuur