11 juliviering pakt uit met dubbelconcert achter de kerk

De traditionele 11 juliviering vindt ook dit jaar plaats in het parkje achter de Sint-Niklaaskerk. Muziekschool Lochristi vzw en Triodelo brengen er vanaf 19.00 uur uitsluitend Nederlandstalig werk.

Traditioneel biedt de cultuurraad op 11 juli, de dag van de Vlaamse gemeenschap, een lokale artiest/band een podium. Na Jarvin in Lodejardin (2021) en Erline Van Hijfte in het Uytcafé (2022) was het vorig jaar aan Chris Corn. Hij mocht optreden in het parkje achter de kerk. En dat bleek een goede zet want men mocht – mede dankzij het mooie weer – maar liefst 400 bezoekers verwelkomen.

Dit jaar pakken de cultuurraad en de cultuurdienst op 11 juli uit met een heus dubbelconcert – met een uitsluitend Nederlandstalig werk – van Muziekschool Lochristi vzw en Triodelo.

Leiding Muziekschool Lochristi vzw: Koen Caspeele – Robin Boel en Simon Neyt

Muziekschool Lochristi vzw

Muziekschool Lochristi vzw vierde dit jaar, op zaterdag 9 maart in complex Uyttenhove, haar 35-jarig bestaan met een uitgebreid feestprogramma. Tijdens de Lo TRAIL zorgden ze voor mooie optredens in de proefbrouwerij en bij Rawijs. Op dit moment werken leerkrachten en leerlingen van Muziekschool Lochristi aan een programma waarmee ze op 11 juli – vanaf 19 uur – de spits mogen afbijten.

Triodelo: Hendrik De Mets, Carine De Bruyne en Steve Anteunis

Triodelo

Triodelo is voor muziekliefhebbers uit Lochristi geen onbekende. De band rond frontvrouw Carine De Bruyne ontstond in 2020 en is een afgeslankte versie van Slippery People, waar ook Hendrik De Mets en Steve Anteunis, de twee andere muzikanten van Triodelo, deel van uitmaken. Het drietal groeide uit tot een vaste waarde op de Tuindagen.

Carine De Bruyne, frontvrouw van Triodelo, kijkt alvast met spanning uit naar haar eerste integrale Nederlandstalige concert: “Bij het uitkiezen van de nummers dachten wij vooral aan een breed publiek. Omdat we bij Triodelo de nadruk leggen op het meezingen en het amusement, zijn we het lijstje afgegaan van de meest succesvolle Nederlandstalige nummers. We hebben dan een selectie gemaakt waar we ons alle drie goed bij voelden. Daar hoort natuurlijk Gorki bij, Raymond van het Groenewoud, Clouseau maar uiteraard ook Will Tura!”

In een notedop

Daar 11 juli (nog) geen betaalde feestdag is voor alle Vlamingen, vindt de viering plaats om 19.00 uur. Men start dus een half uurtje vroeger dan vorig jaar.
Twee uur lang kan het publiek, met een drankje, gratis genieten van de muziek van Muziekschool Lochristi vzw en Triodelo met een hele reeks Vlaamse klassiekers. Wie voor 20 uur op het terrein aankomt krijgt ook nog een gratis drankjeton. Op het terrein is er ook een eetstand aanwezig. Bij slecht weer wijkt men uit naar JH Lodejo. Maar (voorlopig) voorspelt men een zonnige dag.

Scroll naar boven