Cartoon- en Kunstexpo in Lodejo, Dorp-Oost 1 te Lochristi

 
vrijdag, 23 september, 2022 tot woensdag, 5 oktober, 2022
Lodejo, Dorp-Oost 1 te Lochristi

Cartoonexpo 'Cultuur verbindt mensen':
Vanaf het voorjaar van 2021 organiseerde Cultuursmakers - toen nog vtbKultuur - een internationale cartoonwedstrijd met als thema 'Cultuur verbindt mensen'. Onze vereniging ontving 1013 cartoons van 375 cartoonisten uit 61 verschillende landen. Na de bekendmaking van de winnaars op 1 april 2022 reizen de 29 beste cartoons mee met de cultuurkaravaan door Brussel en Vlaanderen. Eind september is Lochristi aan de beurt en worden de winnende cartoons tentoongesteld in onze cartoon- en kunstexpo.

Kunstexpo 'Cultuur verbindt mensen':
Twee kunstenaarsgroepen uit onze gemeente nemen onder hetzelfde thema 'Cultuur verbindt mensen' deel aan de expo:
- het kunstenaarscollectief Lo-Art
- Cultuursmakers Hermeline

Cartoonzoektocht:
Welke cartoonist liet zich inspireren door Rembrandt? Wie is 'Laureaat Beste Vlaamse inzending'? Ontdek tijdens de zoektocht het antwoord op deze en andere vragen. Maak kans op één van de prijzen en laat cultuur je nog beter smaken. Antwoordformulieren te bekomen in de Lodejo tijdens de openingsuren van de expo of print via deze link.

Publieksprijs - beste cartoon:
Bezoekers van de cartoonexpo kunnen ook nog stemmen op hun favoriete cartoon. De cartoon met de meeste stemmen wint in het najaar van 2022 de publieksprijs. Wie een stembriefje invult maakt ook kans op een bezoekersprijs.

Cartoons in het dorp van Lochristi:
Niet enkel in de Lodejo zijn er cartoons te bewonderen maar ook in verschillende winkels in het dorp van Lochristi. Een lijst met de deelnemende winkels is ter beschikking in de Lodejo tijdens de openingsuren van de cartoon- en kunstexpo.

Het antwoordformulier van de cartoonzoektocht met de bijhorende lijst van de deelnemende winkels en het stemformulier zijn ter beschikking in Lodejo tijdens de openingsuren van de expo. Vanaf 22 september 2022 is het antwoordformulier ook beschikbaar online.

Openingsuren expo
- op maandag, woensdag en donderdag enkel open in de namiddag van 14 tot 20 uur
- op dinsdag en vrijdag open van 10 tot 12 en van 14 tot 20 uur
- op zaterdag en zondag doorlopend open van 10 tot 20 uur

Gratis toegang