Derde Zaffelaarse Nacht

 
donderdag, 18 november, 2021 -
20:00 tot 22:30
Refter De Weg-wijzer Zaffelare

De Nieuwe Ontginning organiseert dit najaar maandelijks elke derde donderdag de ZAFFELAARSE NACHTEN, historische avonden waarop enkele specialisten hun licht laten schijnen op enkele minder bekende (duistere) aspecten van de lokale geschiedenis: archeologie, geologie, het ontstaan van parochies, … DE DERDE NACHT op 18 november 2021 om 20 uur is het centrale thema:

De ondergrondse geschiedenis van Zaffelare en het moeras ten noorden ervan Centrale gaste is MACHTELD BATS, archeologe en projectcoördinator van Moervaartvallei, een Strategisch Openruimteproject van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Dichteres en publieksprijs cultuurlaureaat 2020 DORIEN DE VYLDER leest voor uit eigen werk. Het orkest DE ONDERGROND presenteert enkele Zaffelaarse liederen uit de 18de, 20ste en 21ste eeuw. Locatie van DE DERDE ZAFFELAARSE NACHT is de refter van Basisschool De Wegwijzer, Dorp 2 Zaffelare. Er is parkeergelegenheid op de schoolparking achter de kerk. Entree € 5. Reserveren is een zeer goed idee: exponieuweontginning@gmail.com of 0493 68 93 42

GELIEVE MONDMASKER TE DRAGEN EN COVID SAFE PASS TE TONEN !!!