Feesteditie zomerse fietszoektocht 2022 - Natuurpunt Moervaart-Zuidlede

 
maandag, 1 augustus, 2022 tot vrijdag, 30 september, 2022
Moerbeke

Naar jaarlijkse gewoonte kan je tijdens de zomermaanden juli, augustus en september opnieuw deelnemen aan onze 23ste fietszoektocht doorheen onze mooie Moervaart- en Zuidledevallei. Dit jaar staat de tocht in het teken van het 25 jarig bestaan van het Heidebos. Het Heidebos bestaat natuurlijk al veel langer dan 25 jaar, maar zoveel tijd geleden werd het unieke natuurgebied aangekocht en vanaf dan verder uitgebouwd tot wat het nu is. Onze afdeling viert dus een beetje feest! Onze fietszoektocht leidt ons dan ook langs het Heidebos en alle andere natuurgebieden van onze afdeling.
We gaan op zoek naar antwoorden op 20 vragen gelinkt aan de natuur en we zoeken de plaats waar de 10 foto’s genomen zijn. Het traject van de fietszoektocht is lusvorming, zo kan je op diverse plaatsen instappen. Je peddelt ongeveer 32 km af.
Neem je vrienden mee, in groep is het altijd plezant en vele ogen zien meer dan twee. Dit jaar kan je extra punten verdienen door te zoeken naar leeuwen die her en der aan huizen zijn neergezet.
Een folder kost 5 euro, je kan die verkrijgen op diverse verkooppunten in de gemeenten Lochristi, Wachtebeke, Moerbeke-Waas en Stekene. De adressen waar je de folder kan kopen, staan op onze website op op www.heidebos.be/verkooppunten. Je kan de folder ook via www.heidebos.be/fietszoektocht-inschrijving bestellen.
Doe mee en geniet. Het is echt de moeite.