Grote bomen– en struikenverkoop van Natuurpunt Moervaart-Zuidlede

 
dinsdag, 1 augustus, 2023 tot zondag, 15 oktober, 2023
Lochristi, Wachtebeke, Moerbeke

Bomen – en struikenverkoop van Natuurpunt Moervaart-Zuidlede

Levering zaterdag 25 november 2023
Groen in je tuin zorgt voor beleving en extra koeling. Een mooie inheemse boom of struik helpt hierbij een handje!
Natuurpunt Moervaart- Zuidlede verkoopt in het najaar opnieuw bomen en struiken in samenwerking met de gemeente Lochristi. Dankzij deze actie zijn er de afgelopen jaren heel wat tuinen aangeplant met inheemse soorten. De natuur en het klimaat worden er beter van!
Ze spelen een belangrijke rol bij het behoud van de biodiversiteit. Veel insecten en vogels zijn speciaal aangepast aan het leven in de buurt van specifieke (inheemse) planten. Zangvogels zoals mezen, roodborstjes, lijsters … broeden in hagen en houtkanten en leven van de insecten die daar voorkomen.
In ons aanbod zitten oa half- en hoogstam fruitbomen. Voordelen van een hoogstam zijn onder meer de hogere fruitopbrengst, langere productietijd, en op termijn meer schaduw.
We hebben ook een mooi aanbod van bessenstruiken! Wat is heerlijker dan zomaar fruit te snoepen, recht van de struiken en op kinderhoogte. Bessen vragen weinig plaats, je hebt snel vruchten en ze zijn heerlijk. Zelfs in een klein tuintje kan één bessenstruik voor extra tuinplezier zorgen.

Hoe bestel je?
Kijk eens rustig naar www.heidebos.be/bestelbomen en kom alles te weten over bomen en struiken die wij aanbieden! Bestel digitaal.
Bestellen en betalen kan tot 15 oktober. Het rekeningnummer van Natuurpunt Moervaart- Zuidlede is BE47 0012 0485 4780 met vermelding: bomen en struikenverkoop en je naam.

Het plantgoed wordt gratis aan huis geleverd door vrijwilligers, zaterdagochtend op 25 november tussen 9.00 en 13.00 te Lochristi, Wachtebeke en Moerbeke. Je kan ook de bomen afhalen te Lochristi. Dit bepaal je bij de bestelling.
De minimum bestelling is 10 €. Natuurpunt Leden krijgen extra korting: steeds 5% en 10% vanaf 400 €.
Er is een korting van 5% vanaf 150€ en 10% vanaf 650€ voor niet leden
Opgelet! Door de grote vraag is het mogelijk dat sommige bestellingen niet volledig kunnen uitgevoerd worden. Vanzelfsprekend wordt het geld dan teruggestort.
Met vragen kan je terecht bij Annemie Philips, a.m.philips@gmail.com Eikendreef 10 9080
Lochristi 0494 152 854.
De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor de financiële ondersteuning bij het aankopen van natuurgebieden in onze regio.
Natuurpunt Moervaart-Zuidlede en Lochristi gaan zoveel mogelijk voor inheemse bomen en struiken. Deze hebben zich door de eeuwen heen aangepast aan ons klimaat en trekken daardoor meer inheemse insecten en leven aan.
Onze plaatselijke fauna is optimaal aangepast aan de struiken en bomen van hier. Ze zijn eigenlijk ook een kostbaar “natuurerfgoed”
Hoe planten?
Het is belangrijk dat jonge bomen en struiken veel water krijgen en niet omgeven worden door gazon dat weinig waterdoorlatend is. Hiervoor plant men ze in een gazonvrije cirkel van ongeveer 1 meter diameter zodat het water voldoende kan indringen in de bodem.
Daarin kan evt een inheems bloemenmengsel aangebracht worden.