Grote paddenoverzet 2022 - Infomoment

 
zondag, 6 februari, 2022 -
10:00 tot 12:00
Fazantenhof, Bosdreef 5C, 9080 Lochristi

We organiseren onze 6e paddenoverzet in Beervelde, Lochristi en Zaffelare dit in samenwerking met de gemeente Lochristi. De actie gaat door van 11 februari tot 28 maart 2022.

Een infomoment gaat door op 6 februari om 10 tot 12 uur. Hierop zal Maatje den Herder a.d.h.v. een presentatie de geheimen van de amfibieën uit de doeken doen alsook hoe de paddenoverzet praktisch verloopt.

Inschrijven op: https://www.natuurpunt.be/agenda/grote-paddenoverzet-2022-infomoment-50982

Aansluitend kan er een drankje genuttigd worden ten voordele van onze Natuurpunt afdeling. Met de opbrengst worden gronden aangekocht ter uitbreiding van onze bestaande natuurgebieden.
We willen ook dit jaar zoveel mogelijk vrijwilligers warm maken om de padjes veilig de straat over te helpen. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom. Vanzelfsprekend met inachtneming van de geldende Corona-regels.

Waar zetten we over in Lochristi? Boskapellaan, Brandstraat-Bosmansdreef, Oude Veldstraat, Poelinckstraat, Boskallaan en de Nieuwstraat. Via mail en ter plaatse krijg je een woordje uitleg.

Interesse? Geef je op als vrijwilliger via natuurpunt.lochristi@heidebos.be en geef aan welk gebied je voorkeur heeft. Vermelding van je adres en telefoon is handig.
De gemeente zorgt voor onze veiligheid via goed verlichte nadarhekkens, snelheidsbeperkingen en een aangepast verkeersreglement.