Natuurpunt Moervaart-Zuidlede - Nacht van de vleermuis

 
zaterdag, 31 augustus, 2019 -
18:30 tot 23:30
Heidebos, parking 2 (kant Wachtebeke)

Zaterdag 31 augustus: Nacht van de vleermuis in Het Heidebos Parking 2, Wachtebeke
De spannendste nacht van het jaar

Dit jaar gaat onze Nacht van de Vleermuis door in Het Heidebos. Vanaf 18u30 is iedereen, groot en klein van harte welkom. Voor de kinderen zijn er aangepaste activiteiten, zoals vleermuisspelletjes en een schminkstand. We doen dit jaar geen powerpointpresentatie. We hebben nog geen zonnecellen op het dak van de boshut, dus ook geen elektriciteit. Wel is iedereen welkom voor uitleg over vleermuizen en we zorgen zeker voor drankjes met en zonder alcohol. Tegen 20:00 uur vertrekken we in groep op stap. De laatste wandeling start om 20u45.
Tijdens de Nacht van de Vleermuis willen we die mysterieuze en veelal onbegrepen zoogdiertjes in een goed nachtlicht stellen. Er is van alles te vertellen over het reilen en zeilen van deze sympathieke fladderaars. Er komen verschillende soorten vleermuizen voor in Het Heidebos, zoals Dwergvleermuis, Laatvlieger, de zeldzame Mopsvleermuis en ook de spectaculaire Rosse vleermuis. Dat is onze grootste soort.
We hopen veel vleermuizen te zien en vooral ook te horen met behulp van de 'batdetector’.
De boshut wordt voor één avond omgetoverd naar een ‘bat’café. Ook na de wandeling blijft het bat café open met drankjes om na te praten over de nachtelijke fladderaars.

Praktische informatie
Wanneer? Zaterdag 31 augustus van 18.30 tot 24.00 - Wandelingen vertrekken tussen 20:00 en 20u45!
Waar? Heidebos Parking 2, kant Wachtebeke
Organisatie? Natuurpunt Moervaart-Zuidlede, in samenwerking met de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM Moervallei)
Meer informatie? Maatje den Herder, 09 355 58 59, maatje.den.herder@telenet.be
Stevig schoeisel is aangewezen. Geschikt voor alle leeftijden: volwassenen, kinderen, gezinnen. Inschrijven is niet nodig. Honden zijn niet toegelaten. Deelname is gratis.